Corbul vorbitor care a innebunit internetul
Corbul vorbitor care a innebunit internetul

Un videoclip scurt a devenit viral pe rețeaua de socializare Tik-Tok, după ce un tânăr și-a filmat corbul vorbind. Înaripata are și un nume, pe care îl repetă de câteva ori în filmulețul scurt pe care internauții pur și simplu îl adoră.

Corbul vorbitor care a înnebunit internetul

Este bine cunoscut faptul că corbii sunt păsări foarte inteligente. Puțini sunt însă cei care știu că aceștia pot vorbi. La fel ca papagalii, ciorile înregistrează anumite fraze și chiar sunete pe care le pot reda după aceea perfect. Spre deosebire de papagali, corbii spun frazele într-un anumit context, după cum specialiștii.

Acesta este și cazul lui Relu, un corb foarte inteligent. Acesta a înregistrat mai multe fraze și poate chiar și să râdă. Mai mult decât atât, pare să înțeleagă când i se spune să râdă și o face cu o poftă molipsitoare.




Relu poate râde și poate…claxona

Corbul Relu, noua vedetă de pe Tik-Tok poate chiar și să …claxoneze, după cum se poate vedea în videoclipul de mai sus. Stăpânul său nu pare să știe însă dacă Relu este mascul sau femelă, dar important este că sunt buni prieteni.

Corbul comun (Corvus corax), de asemenea cunoscut sub numele de Corbul nordic, este o pasăre cântătoare mare, în întregime neagră. Găsit în întreaga emisferă nordică, este cea mai întâlnită dintre toate ciorile.

La maturitate corbul comun are între 56 și 69 cm în lungime, cu greutăți înregistrate variind de la 0,69–1,63 kg. Corbul comun de obicei trăiește aproximativ de la 10 la 15 ani în sălbăticie, cu toate că unele exemplare au fost înregistrate cu durata de viață de până la 40 de ani. Păsările tinere pot călători în stoluri, dar mai târziu vor avea propriul teritoriu.

De-a lungul secolelor, a fost un animal din mitologia folclorică, din artă, literatură și în multe culturi indigene, inclusiv în cele din Scandinavia, Irlanda și Țara Galilor, Bhutan, coasta de nord-vest a Americii de Nord, și Siberia și nord-est Asia, corbul comun a fost venerat ca o figură spirituală sau zeu.