O femeie din Africa de Sud a nascut 10 copii
O femeie din Africa de Sud a nascut 10 copii

O femeie din Africa de Sud poate intra în Cartea Recordurilor după ce a născut nu mai puțin de 10 copii! Femeia se aștepta să aducă pe lume opt copii, însă a avut o surpriză de proporții atunci când medicul a anunțat-o în timpul nașterii că a mai găsit doi copii.

O femeie din Africa de Sud a născut 10 copii

Gosiame Thamara Sithole, în vârstă de 37 de ani, a născut recent într-un spital din Pretoria, iar cazul său a ajuns la toate jurnalele de știri din întreaga lume. A adus pe lume 10 copii. Micuții sunt prematuri, fiind născuți la 7 luni și 10 zile.

Cu toții au ajuns în incubatoare, unde vor mai petrece atâta timp cât va fi nevoie pentru a putea fi hrăniți. Când medicii vor decide că micuții nu mai sunt în pericol, îi va externa. Acasă ăi mai așteaptă doi frățiori, gemeni.

Copiii s-au născut înainte de termen

”Sunt şapte băieţi şi trei fetiţe, era însărcinată în şapte luni şi zece zile. Sunt bucuros şi emoţionat”, a declarat tatăl copiilor, care mai are cu soţia sa încă doi gemeni. Potrivit mamei, care a suferit de dureri la picioare din cea de-a opta săptămână de sarcină precum şi de aciditate la stomac, ”doi bebeluşi nu au putut fi detectaţi la RMN”.

Medicul Dini Mawela, directoare adjunctă a Şcolii de Medicină de la Universitatea de Ştiinţe Medicale din Sefako Makgatho, din nordul Pretoriei, a asigurat că este o situaţie mai puţin obişnuită şi asociată de obicei tratamentelor de fertilizare, însă mama copiilor a asigurat că nu este cazul şi pentru ea.

”Totul depinde de cât timp stau înăuntru”

”Este o situaţie destul de unică. Nu ştiu cât de frecvent se întâmplă. Implică un risc extrem de mare”, a spus doctoriţa, care a precizat că ”riscul este faptul că nu există suficient spaţiu în burta mamei pentru bebeluşi care au tendinţa de a rămâne mici”.

”Copii se nasc foarte mici, cu şanse de supravieţuire compromise. Totul depinde de cât timp stau înăuntru”, a precizat Mawela.

Tânăra mamă tocmai ce i-a doborât recordul Halimei Cisse, din Mali, care a adus pe lume la începutul anului în curs nouă bebeluși! Până la aceste cazuri, femeia care a adus cei mai mulți copii pe lume, la o singură naștere, era americanca Nadya Suleman, care a devenit mama a opt copii.