Lia Olguta Vasilescu spune ca romanii vor primi o pensie derizorie prin Pilonul II
Lia Olguta Vasilescu spune ca romanii vor primi o pensie derizorie prin Pilonul II

Românii vor primi o pensie derizorie de la Pilonul II de pensii. Cel puțin așa susține Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, care a declarat că s-a retras de ani de zile de la Pilonul II, după ce a realizat că este ”cea mai mare țeapă dată de statul român propriilor cetățeni”. Fostul ministru susține însă sistemul public de pensii și spune că nu se va prăbuși.

Pensia derizorie pe care românii o vor primi de la Pilonul II de pensii

”Se insistă foarte mult în toate ieșirile publice și ale doamnei ministru ( n.r Raluca Turcan) și ale altor membri ai Guvernului că nu va mai fi sustenabil sistemul de pensii şi nu ai voie să spui așa ceva atâta timp cât statul gestionează sistemul de pensii. Că vor fi 6 milioane de pensionari și o vă spun că au mai fost 6 milioane de pensionari în 2000-2004 când au crescut pensiile la vremea respectivă și nu s-a prăbușit sistemul de pensii”, a declarat Lia Olguța Vasilescu la Antena 3.

Fostul ministru al Muncii a făcut un calcul și a văzut exact cam ce sumă va primi la pensie fiecare român înscris la Pilonul II”Chestiunea asta că trebuie mers cu mulți bani către Pilonul 2, vă rog frumos să analizați datele de la ASF și cât va însemna pensia pe pilonul 2 pentru fiecare o român. Eu vă spun că am făcut calculul.

Cât va însemna pensia pe Pilonul 2 pentru fiecare o român

După 10 ani de contribuție în contul mediul a unui român 6000 de lei am împărțit 6000 de lei la 10 ani apoi la 12 luni și ne-a rezultat o pensie de 10 euro de la Pilonul 2. Nu este ce se spune că va veni Pilonul 2 și va salva pilonul 1 de pensii. Nu are nicio legătură. Asta este cea mai mare țeapă pe care statul român a dat-o propriilor cetățeni, pilonul 2 de Pensii.

Şi noi la un moment dat prin Ordonanța 114 am spus să devină opțional. Vrei la Pilonul 2? E foarte bine, du-te, dar să nu te oblige statul. Eu m-am retras, eram ministru în guvern când m-am retras de la Pilonul 2 de pensii tocmai pentru că știu că este o țeapă”, a spus Lia Olguţa Vasilescu la Antena 3.