Christian Eriksen a fost resuscitat 18 minute pe teren
Christian Eriksen a fost resuscitat 18 minute pe teren

Care este starea de sănătate a lui Christian Eriksen, jucătorul danez care a fost resuscitat în timpul meciului Danemarca-Finlanda, după ce a căzut lat pe teren. De asemenea, fotbalistul a transmis un mesaj colegilor săi de pe patul de spital. Cum se simte fotbalistul, vedeți în rândurile de mai jos.

Christian Eriksen, fotbalistul resuscitat în timpul meciului Danemarca-Finlanda, este în stare stabilă

Care este starea de sănătate a lui Christian Eriksen, jucătorul danez care a fost resuscitat în timpul meciului Danemarca-Finlanda după ce acestuia i s-a făcut rău și și-a pierdut cunoștiința. Acesta este bine, în spital, și a și transmis un mesaj colegilor săi.

Situaţie dramatică la Campionatul European de fotbal, în partida Danemarca – Finalanda. Christian Eriksen, 29 de ani, starul lui Inter Milano, s-a prăbușit pe gazon în minutul 43 al partidei.

Decarul nationalei Danemarcei a cazut ca secerat pe teren
Decarul nationalei Danemarcei a cazut ca secerat pe teren

Medicii au anunțat că fotbalistul este bine

Din fericire, starea fotbalistului Christian Eriksen este una stabilă, după cum au anunțat medicii care îl îngrijesc. De altfel, în momentul când fotbalistul era dus spre ambulanță de pe teren s-a putut vedea că jucătorul danez era conștient.

Reluați partida!”, le-a transmis Christian Eriksen colegilor săi de la națională. Mijlocaşul lui Inter nu a fost lovit de nimeni. Acesta a rămas inconștient pe gazon și nu a mai putut respira.

Christian Eriksen, resuscitat minute bune pe teren

Medicii au intervenit de urgenţă şi l-au resuscitat pe fotbalist minute în şir chiar pe teren. S-a apelat și la defibrilator.

De altfel, jucătorii Danemarcei nu se pot opri din plâns. Aceștia au format în zid în jurul lui Christian Eriksen, pentru a nu fi filmat momentul în care colegul lor se zbate între viaţă şi moarte. Suporterii de pe stadionul din Copenhaga sunt șocați. Mulți dintre ei au lacrimi în ochi. După mai multe minute, Christian Eriksen a fost scos de pe teren pe targă, iar oamenii prezenţi în tribune i-au scandat numele. Meciul a fost suspendat de UEFA.

De ce ar putea suferi Christian Eriksen

Are o afecțiune cardiacă care nu a putut fi depistată, la investigațiile obligatorii cerute de UEFA înainte de această competiție. Ecografia Doppler și cardigrama cu 12 canale arată posibilele afecțiuni. Sunt afecțiuni oculte, care nu se observă în momentul investigației, dar asta nu înseamnă că nu există.

Sper totuși că în urma masajului cardiac, inima și-a revenit, în decurs de 2-3 minute creierul nu suferă. Dacă intervii în acele 4 minute de aur și faci manervele de resuscitare, creierul este menținut în viață și funcționează”, este explicația lui Pompiliu Popescu, fost medic al Echipei Naționale a României, care a intervenit în direct la DIGI24.

Cine este Christian Eriksen

Christian Dannemann Eriksen, 29 de ani, este un fotbalist danez care evoluează la Inter Milano în Serie A, pe poziția de mijlocaș. A debutat la echipa națională de fotbal a Danemarcei în martie 2010 și a fost cel mai tânăr fotbalist de la CM 2010 din Africa de Sud. A mai jucat la Ajax Amsterdam şi Tottenham.