Incendiu la spitalul de copii din Iași
Incendiu la spitalul de copii din Iași

Un incendiu puternic a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași. De la ce a pornit incendiul. 12 persoane au fost evacuate. Nimeni nu a fost rănit în incendiu.

Spitalul Clinic de copii Sfânta Maria din Iași a luat foc. 12 persoane au fost evacuate

Un incendiu puternic a avut loc la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sfânta Maria din Iași. marți seară. De la ce a pornit focul. 12 persoane au fost evacuate, dintre care 5 copii, 3 părinţi și patru cadre medicale, de la Secţia ATI, unde erau internaţi copii cu COVID.

Incendiul a fost localizat, iar focul nu s-a extins. O parte din etajul al treilea al clădirii a fost cuprins de flăcări.

Incendiul s-a manifestat violent
Incendiul s-a manifestat violent

De la ce a pornit incendiul

Situația este stabilă, incendiul a fost stins. Se evacuează ce a ars și se va relua alimentarea cu energie electrică. Incendiul a izbucnit de la un echipament medical. Nu sunt victime, nu sunt pierderi materiale mari. Spitalul nu este în subordinea Primăriei”, a declarat primarul Iașiului, Mihai Chirica, potrivit rtv.net.

La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompieri. Managerul spitalului, Alina Belu, spune că ars un salon gol, într-o zonă care nu este foarte folosită. Astfel, au fost evacuați toți pacienții, în așa fel încât nimeni nu s-a adfalt în pericol.

Când a avut loc incendiul

Pompierii au ajuns rapid la fața locului și au intervenit pentru stingerea flăcărilor. IPJ anunță că poliția a fost anunțată în jurul orei 19:00 despre faptul ca într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu.

În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la fața locului în vederea stabilirii situației de fapt. La fața locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iași pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, arată Poliția Iași. Practic, circulația în jurul spitalului a fost închisă.

Spitalul Sfânta Maria are 650 de paturi

Spitalul de Urgenţă pentru Copii Sfânta Maria are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova. Totul se putea transforma într-o adevărată tragedie.

În ultimul an tot mai multe spitale au luat foc în România. În urma acestor incendii zeci de paceienți au decedat.