Medic retinut pentru mita in Gorj
Medic retinut pentru mita in Gorj

Un medic din Gorj a fost reținut de procuori, care l-au acuzat de luare de mită. Medicul primea șpagă în aproape fiecare zi! Procurorii au stabilit că a luat de 9 ori mită, în doar 10 zile! Oamenii legii i-au ascultat în fiecare zi rugăciunea care ar fi trebuit să-l apere…chiar de procurori!

Medic reținut pentru mită în Gorj

Fostul director al Spitalului Județean de Urgență Tg Jiu, acum medic chirurg la spital, a aflat de la procurori că este reținut pentru 13 acuzații de luare de mită. Acesta a fost săltat chiar din biroul său, unde medicii au instalat camere și microfoane, după ce au fost primite mai multe plângeri pe numele său.

Culmea este faptul că medicul era un tip religios care și-a adaptat o rugăciune menită să-l apere de procurori. Acesta rostea în fiecare dimineață, când intra în tură rugăciunea ascultată chiar de către procurori. 

Medic retinut pentru mita in Gorj
Medic retinut pentru mita in Gorj

Ce rugăciunea spunea medicul în fiecare dimineață

”Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!”, era rugăciunea rostită de medic. Acesta nu opera pacientul până nu primea o sumă consistentă de bani. Dacă pacientulnu avea bani, era amânat mult și bine.

Doctorul obișnuia să vorbească singur în cabinetul său, iar totul era înregistrat de procurori. Aceștia au auzit inclusiv când număra șpaga primită. ”Dacă e speranță de ceva bănuți, internez. Ce făcu… subţire de tot. 4… 5… 6…aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moşu, doar n-ai vrea moşu… moşu trăieşte… mă aşteptară 6… Mă aşteptară 6!”, a mai fost înregistrat medicul, potrivit unui comunicat emis de Procuratură.

Câți bani au fost găsiți în biroul medicului

Și s-a găsit o sumă destul de mare. Procurorii au găsit în cabinetul medicului, un dulap plin cu bani și alte atenții, cum ar fi băuturi fine. Procurorii au numărat nu mai puțin de 70 de mii de lei din dulapul medicului!

”Medicul la un moment dat numără până la 600 lei de la un pacient. Nu erau sume fixe, deci el nu pretindea o anumită sumă, dar însă era nemulțumit evident, rezultă din probe, dacă sumele respective erau prea mici”, a declarat Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt Pachetul de pe lângă Tribunalul Gorj.