Liviu Dragnea va fi eliberat din închisoare
Liviu Dragnea va fi eliberat din închisoare

Liviu Dragnea va fi eliberat din închisoare! Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Giurgiu! Fostul lider al PSD a fost audiat prin videoconferință și se pare că i-a convins pe magistrați că merită să fie repus în libertate.

Liviu Dragnea va fi eliberat din închisoare

Update: Liviu Dragnea a fost așteptat acasă de bunul su prieten, care l-a vizitat de multe ori în închisoare, Codrin Ștefănescu, dar și de fostul ministru de Interne, Carmen Dan. Liviu Dragna i-a îmbrățișat cu afecțiune pe cei doi!

Update: Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare! Iată primele declarații: ”Am fost 2 ani și două luni de chin și de abuzuri. Eu când am plecat, România era o țară prosperă, românii aveau venituri mari. Acum este o țară amanetată. Am fost un deținut politic. Din păcate, nu există opoziție. PSD a devenit un partid de operetă, conduși de oameni lași. Judecătorii din Giurgiu au avut curaj și au rezistat la presiuni”, a spus Liviu Dragnea.

Tribunalul Giurgiu a dezbătut joi cererea de eliberare condiţionată depusă de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, care execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

„Sperăm ca acest complet să elimine un subiectivism care s-a observat fără putință de tăgadă la fond. Îndeplinește toate condițiile legale, iar cererea de eliberare condiționată poate fi admisă fără probleme (…) Domnul Dragnea este un om pozitiv, care așteaptă în mod firesc o soluiționare”, a spus Flavia Teodosiu, unul dintre avocații lui Dragnea.

Liviu Dragnea va fi eliberat din închisoare
Liviu Dragnea va fi eliberat din închisoare

Fostul lider PSD a fost audiat prin videoconferință

În luna aprilie, Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 să fie eliberat mai devreme din penitenciar, susţinând că a îndeplinit fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă, „este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”.

Actualul lider al PSD, Marcel Ciolacu, a recunoscut că nu l-a căutat deloc pe Liviu Dragnea la penitenciar și nici la telefon nu a vorbit cu fostul lider PSD, dar imediat cum va fi eliberat din închisoare îi va face o propunere.

”Este posibil să mergem la o partidă de pescuit dacă îi va face plăcere să meargă cu mine la pescuit. Nu văd ceva rău în acest lucru. Să ajungem în momentul respectiv”, a precizat recent Ciolacu.