Coronavirusul se poate transforma in ceva cu adevarat rau
Coronavirusul se poate transforma in ceva cu adevarat rau

OMS, avertisment groaznic. Virusul ucigaș se poate transforma în tulpini mult mai periculoase. Toate amănuntele care au speriat omenirea, disponibile în articolul de mai jos.

OMS, anunț șoc. Pandemia nu s-a terminat și, în plus, pot apărea tulpini mult mai periculoase

OMS a făcut un avertisment groaznic pentru omenire. Coronavirusul poate suferi mutații care pot fi mult mai periculoase.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că pandemia de coronavirus nu s-a terminat şi că este posibil să apară noi.

Didier Houssin, reprezentant OMS
Didier Houssin, reprezentant OMS

Probabilitatea apariției unor variante ale coronavirusului mult mai periculoase, ”puternică”

Comitetul de Urgenţă al OMS avertizează joi cu privire la o ”probabilitate puternică” a apariţiei unor noi variante ale noului coronavirus, ”posibil mai periculoase”, relatează AFP.

Pandemia este departe de a se fi încheiat. Există o probabilitate puternică a apariţiei şi difuzării unor noi variante îngrijorătoare, posibil mai periculoase şi mai dificil de controlat decât cele înregistrate până în prezent de către această Agenţie ONU”, avertizează într-un comunicat de presă Comitetul de Urgenţă al OMS.

Pericolul, unul mare, la 18 luni de la apriția virusului ucigaș

În plus, preşedintele Comitetului, Didier Houssin, declară că tendinţele recente sunt destul de îngrijorătoare, chiar şi la 18 luni de la declararea stării de urgenţă a sănătăţii publice internaţionale.

Tendinţele recente sunt îngrijorătoare. La 18 luni de la declararea stării de urgenţă a sănătăţii publice internaţionale, continuăm să alergăm după virus, iar virusul continuă să alerge după noi”, a precizar Didier Houssin într-o conferinţă de presă.

Câte mutații a suferit coronavirusul până acum

Până în prezent, au fost identificate patru variante îngrijorătoare ale visuruslui COVID-19: Afla, Beta, Gamma şi Delta.

Varianta indiană (Delta), mult mai contagioasă decât celalalte, este mai rezistentă la vaccinuri, în pofida faptului că acestea continuă să protejeze bine împotriva celor mai grave forme de coronavirus şi de moarte.

Care sunt recomandările OMS

Profesorul Didier Houssin subliniază că membrii Comitetului de urgenţă al OMS fac două recomandări. Apărarea unui acces echitabil la vaccinuri şi să nu se ia iniţiative puţin justificate ştiinţific, iar a doua recomandare este vaccinarea cu o a treia doză de vaccin anti-covid, propusă de către alianţa americano-germană Pfizer-BioNTech.

Este necesară o continuare a apărării neobosite a unui acces echitabil la vaccinuri şi o distribuire echitabilă a vaccinurilor în lume, prin încurajarea împărţirii dozelor, producţiei locale, liberalizarea dreptului de proprietate intelectuală, transferuri de tehnologie, consolidarea puterii capacităţilor de producţie şi, bineînţeles, finanţări necesare în vederea implementării tuturor acestor activităţi”, a enumerat profesorul Didier Houssin, fost director general al Sănătăţii în Franţa.

Țările sărace au vaccinat doar 1% din populații

Statele Unite şi UE vizează vaccinarea majorității populaţiei în săptămânile următoare, în timp ce ţările sărace abia au reuşit să vaccineze 1% din populaţie.

”Esenţial să nu se permită o deturnare, prin iniţiative care ar putea agrava nedreptatea în accesul la vaccinuri prin recomandarea unei booster dose sau o a treia doză de vaccin anticovid”, crede Didier Houssin.