Franta se revolta impotriva vaccinarii obligatorii
Franta se revolta impotriva vaccinarii obligatorii

Franța se revoltă împotriva coronavirusului. 200 de mii de oameni în stradă. Peste 200.000 de oameni, inclusiv peste 14.000 la Paris, au mărșăluit în Franța sâmbătă pentru al treilea weekend consecutiv împotriva permisului de sănătate.

Francezii s-au răsculat împotriva permisului de sănătate. Protestele au cuprins toată țara

Franța se revoltă împotriva restricțiilor aduse de coronavirus. 200 de mii de oameni au ieșit în stradă să protesteze împotriva pașaportului de sănătate.

Peste 200.000 de oameni, inclusiv peste 14.000 la Paris, au mărșăluit în Franța sâmbătă pentru al treilea weekend consecutiv împotriva permisului de sănătate, o mobilizare în creștere, conform cifrelor Ministerului de Interne francez.

Proteste in Franta impotriva permisului de sanatate
Proteste in Franta impotriva permisului de sanatate

Câți oameni au protestat în total

La ora 18:00, sâmătă, serviciile Ministerului de Interne din Franţa au numărat 204.090 de manifestanți, inclusiv aproximativ 14.250 la Paris, în 184 de acțiuni în total.

Astfel, au fost mobilizați mai bine de 3.000 de polițiști și jandarmi, în contextul în care erau așteptați peste 150.000 de demonstranți în principalele orașe franceze. În acest weekend au fost aproximativ 161.000 de persoane, în timp ce cu o săptămână înainte, 110.000 de oameni au ocupat străzile, titrează France 24.

Rennes, 2900 de oameni în stradă

La Rennes, manifestaţia a atras 2.900 de persoane, “fără incidente în acest stadiu”, a declarat prefectura la începutul după-amiezii, fiind o creştere a mobilizării faţă de sâmbăta trecută când au fost 2.200 de persoane.

Sunt evreul lui Macron”, “vaccinează-mă împotriva fascismului şi capitalismului” sau “Media mincinoase! Vrem adevărul”, se putea citi pe pancartele purtate ca într-o atmosferă festivă şi foarte zgomotoasă.

Câți protestatari au fost în sud-estul Franței

În oraşele din sud-est, peste 20.000 de persoane au fost numărate de autorităţi, în principal în Montpellier (8.500) şi la Nisa (6.500).

Preşedinte, deputaţi, senatori, oameni de ştiinţă, jurnalişti, toţi laşi”, se putea citi pe o pancartă, iar pe alta ”Nu sunt nici cobai şi niciun cod QR”.

Lille, 2000 de protestatari

La Lille, în nordul Franței, mai mult de 2.000 de persoane, inclusiv aşa-numite “veste galbene”, au mărşăluit, scandând ”libertate, libertate” sau ”permisul sanitar nu-l dorim, permisul autoritar nu-l vrem”.

Potrivit unui sondaj, 4 din 10 francezi îi susțin pe protestatari iar 65% dintre cei chestionați spun că sunt de acord cu aceștia pentru că se opun ”caracterului obligatoriu al măsurilor și imposibilitatea cetățeanului de a alege”, relatează sursa citată.