Italia, lovita de valul 4 al pandemiei de coronavirus
Italia, lovita de valul 4 al pandemiei de coronavirus

Valul patru al pandemiei lovește în forță. 16 morţi şi 6.513 de cazuri noi de covid, sâmbătă, în Italia. Autoritățile pregătesc noi restricții în contextul în care varianta indiană a coronavirusului face tot mai multe victime. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

Italia, cuprinsă de valul patru al pandemiei. Varianta Delta, preponderentă printre cei infectați

Valul patru lovește în forță. Au fost înregoistrați 16 morţi şi 6.513 de cazuri noi de covid, în Italia, în ultimele 24 de ore.

Italia a anunţat 16 decese legate de coronavirus sâmbătă, în scădere de la 18 cu o zi înainte, potrivit Ministerului Sănătăţii, în timp ce numărul zilnic de noi infecţii a scăzut la 6.513 de la 6.619.

Autoritatile italiene pregatesc noi restrictii, in contextul valului 4
Autoritatile italiene pregatesc noi restrictii, in contextul valului 4

Câte victime a făcut coronavirusul în Italia

Italia a înregistrat 128.063 de decese legate de COVID-19 de izbucnirea epidemiei în februarie anul trecut, cel mai mare bilanţ în Europa după Marea Britanie şi al optulea cel mai ridicat din lume. Până în prezent, ţara a raportat 4,35 milioane de cazuri.

Numărul de pacienţi în spital cu COVID-19 – cu excepţia celor de la terapie intensivă – s-a ridicat la 1.851 sâmbătă, faţă de 1.812 cu o zi înainte.

Numărul pacienților la ATI, în creștere

Au fost 25 de noi admiteri în unităţi de terapie intensivă, în creştere de la 20 vineri şi numărul total al pacienţilor la terapie intensivă a crescut la 214 faţă de 201 anterior.

Aproximativ 264.860 de teste pentru COVID-19 au fost efectuate în ultima zi, mai mult faţă de 247.486 anterior, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Italia vrea să plafoneze preţul la teste, în paralel cu noile restricţii

Autorităţile din Italia, care se pregătesc să reintroducă de săptămâna viitoare restricţii anti-coronavirus, pe fondul propagării ”variantei Delta”, au în vedere totodată să ordone plafonarea preţurilor la teste de coronavirus, pentru ca acestea să devină mai accesibile, relatează Agerpres.

Secretarul de stat pentru sănătate Andrea Costa a declarat vineri pentru postul privat La7 că ordinul la care lucrează comisarul extraordinar pentru criza sanitară stipulează un preţ maxim de 6 sau 7 euro pentru un test.

Cât costă un test rapid de coronavirus în farmaciile din Italia

În prezent, majoritatea italienilor plătesc circa 22 de euro pentru un test rapid, în farmacii.

Regiunile italiene sunt gata să contribuie la scăderea preţurilor la aceste teste, a menţionat Andrea Costa.