Romanii care se vaccinează vor primi cate 100 de lei
Romanii care se vaccinează vor primi cate 100 de lei

Se dau bonuri de masă în valoare de 100 de lei pentru românii care se vaccinează anti-covid. asnunțul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi premierul Florin Cîţu după şedinţa de marţi a coaliţiei de guvernare. Toate amănuntele, în articolul de mai jos.

Guvernul plătește românii care se vaccinează. Se dau vouchere în valoare de 100 de lei pentru schema completă

Se dau bonuri de masă în valoare de 100 de lei pentru românii care se vaccinează anti-covid. Anunțul este oficial și a fost făcut de premierul Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Ioana Mihaăilă, după ședința colaiției de guvernare care a avut loc astăzi.

Prim-ministrul Florin Cîţu a anunţat că în coaliţie au fost discuţii despre demararea unui proiect pilot prin care persoanele care se vaccinează să primească un voucher în valoare de 100 lei.

Guvernul pregateste bani pentru a plati romanii care se vaccineaza
Guvernul pregateste bani pentru a plati romanii care se vaccineaza

Se va organiza și o loterie

De asemenea, va exista şi o loterie care e posibil să funcţioneze după modelul ANAF cu bonurile fiscale. Impactul bugetar iniţial este de 50 milioane lei pentru ambele proiecte, a mai spus şeful Guvernului.

Am fost de acord să începem aceste proiecte pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere de câte 100 lei şi o loterie şi vom aloca şi aici bani. Banii vor veni de la Ministerul Sănătăţii, deja există un program acolo. La Ministerul Sănătăţii cel cu vouchere, cel cu loteria, cred că va trebui să mergem la Ministerul Economiei. Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost făcute astfel de programe. Am alocat sume pentru medicii de familie. Ştiţi foarte bine că acele sume nu au fost cheltuite. Propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic şi dacă resursele vor fi epuizate, vom aloca noi resurse”, a spus Florin Cîţu.

Voucherele, disponibile în curând

Astfel, românii vor putea intra în posesia vouceherelor în valoare de 100 de lei cât de curând. ”Eu aştept actul normativ să fie adoptat în şedinţă de Guvern şi apoi să putem să punem bazele. Cred că o să fie hotărâre de Guvern. Oamenii se vaccinează şi apoi primesc un voucher în valoare de 100 lei. Loteria încă nu ştim cum va funcţiona. Vor fi alocate resurse şi vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experţii. Ne vom uita la sistemul deja implementat de ANAF cu bonurile fiscale şi cred că de acolo ne vom inspira”, a precizat Florin Cîțu.

Referitor la impactul bugetar pentru cele două proiecte, premierul a precizat că este de 50 milioane lei.

Autoritățile vor să prevină astfel valul 4 al pandemiei

În încercarea de a preveni cel de-al patrulea val al pandemiei care să copleşească spitalele şi să facă secţiile ATI neîncăpătoare, autorităţile vor să-i convingă pe români să se vaccineze împotriva coronavirusului prin acordarea unor stimulente. Coaliţiei de guvernare a stabilit acordarea de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 .

Am agreat o măsura care a fost propusa, bunurile de masa pentru cei care se vaccineaza de acum încolo. Propunera este de 100 lei pentru un bon de masa pentru cei care se vaccineaza cu schema completa, adica două doze de Pfizer sau o doza de Johnson”, a anunţat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Se ia în calcul și alte metode de stimulare

Ioana Mihăilă a anunţat, de asemenea, că guvernanţi iau în calcul şi alte metode de stimulare a vaccinării anti-COVID în România. Mai exact, ”urmeaza sa vedem posibilitatile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că valul patru al pandemiei de coronavirus nu se poate justifica atâta vreme cât în România sunt disponibile mai multe tipuri de vaccin împotriva COVID-19. ”Trebuie doar să ne vaccinăm”, a completat premierul.

Valul patru nu ar trebui să aibă loc

Chiar sunt bucuros că românii se bucură de facilităţile pe care le are România în domeniul turistic. Asta iarnă România a fost una dinte singurele ţări din Europa care a avut deschis sezonul turistic şi am fost prima ţară care a relaxat condiţiile şi a avut şi vaccin la liber. Din punctul meu de vedere, valul 4 nu se poate justifica atât timp cât avem vaccin. Trebuie doar să ne vaccinăm”, a declarat Florin Cîţu.