Spionul Gheorghe Marcu a fost tatal sotiei lui Serghei Niculescu Mizil
Spionul Gheorghe Marcu a fost tatal sotiei lui Serghei Niculescu Mizil

Un nume greu din spionajul românesc a murit. Gheorghe Marcu, adjunctul lui Ioan Mihai Pacepa în DIE, a murit luni. După fuga lui Pacepa în SUA, el a rămas activ în structurile de informaţii ale României.

A murit socrul lui Serghei Niculescu Mizil. Gheorghe Marcu a fost un nume greu în spionajul românesc

Gheorghe Marcu a murit. Personaj de frunte al spionajului românesc, Gheorghe Marcu a fost unul dintre apropiatii lui Ion Mihai Pacepa, adjunctul DIE si consilier personal al ”fiului poporului”.

În 1978, Pacepa a cerut azil politic in Statele Unite, unde a lucrat pentru comunitatea de informatii a Americii în diferite operațiuni împotriva fostului bloc sovietic.

Ion MIhai Pacepa a fugit in America
Ion MIhai Pacepa a fugit in America

Mesajul lui Serghei Mizil

Oamenii adevărați îți sar în ajutor la nevoie, când toți se dau înapoi. Așa a fost socrul meu, General Maior Gheorghe Marcu. Și pentru asta îl vom onora câtă vreme trăim.
Priveghiul are loc astăzi, la Mausoleul Cimitirului Militar Ghencea. Înmormântarea este mâine, la orele 12:00”, a scris Serghei Niculescu Mizil pe pagina personală de Facebook.

Cand se termina viata unui om, noi, cei ramasi in urma, facem bilantul. Ce ramane? e intrebarea… In cazul de fata, multe lucruri facute pentru tarisoara asta in care traim, lucruri facute fara valva si fara dorinta unei recunoasteri publice si daca mai multi oameni ca el ar trai si s-ar naste poate am avea cu totii sansa de a trai intr-o lume mai buna. Cu multa recunostinta pentru ca ai fost tatal meu si m-ai crescut si m-ai iubit, te conduc pe ultimul drum acum dar te voi iubi mereu! Priveghiul are loc astazi 23.08.21 la Mausolul din Cimitirul Ghencea Militar 1 ( pe Bd Ghencea) si inmormantarea maine 24.08.21 la ora 12.
Tatal meu General Maior Gheorghe Marcu”, a scris şi Cora Niculescu Mizil, pe pagina ei de Facebook.

Cora Niculescu-Mizil, o prezență discretă

Cora Niculescu-Mizil, o prezenta discretă și rafinată, este fiica generalului Gheorghe Marcu, unul dintre foștii conducatori ai Direcției de Informații Externe, șeful diviziei V2 și profesor la ASE care recruta toți viitorii spioni din cadrul Facultații de Comerț Exterior.