Cu cat crede Klaus Iohannis ca ar trebui majorate pensiile din Romania
Cu cat crede Klaus Iohannis ca ar trebui majorate pensiile din Romania

Președintele Klaus Iohannis a spus cu cât ar trebui să crească pensiile în România! Șeful statului a spus că pensionarii români nu trebuie să plătească ei prețul crizelor, iar Guvernul ar trebui să ia în considerare toate variantele pentru ca majorarea la pensie să fie mai mare decât cea vehiculată până acum.

Cu cât crede Klaus Iohannis că ar trebui majorate pensiile din România

Președintele Klaus Iohannis a susținut recent o conferință de presă, iar jurnaliștii l-au întrebat pe șeful statului la ce să se aștepte pensionarii, de la 1 ianuarie 2023, atunci când este preconizată o majorare a pensiilor, dar a mai fost întrebat și dacă majorarea vehiculată în coaliția de guvernare i-ar ajuta pe pensionari să facă față crizelor din ultima perioadă.

„Acum, dacă vorbim de creșterea pensiilor, trebuie să vedem un pic contextul mai larg. Știu că s-au vehiculat tot felul de propuneri 10 %, 11 %, dar haideți să vedem lucrurile în contextul mai mare. Nu putem să așteptăm de la pensionari să plătească ei prețul crizelor. Și în condițiile în care avem o inflație care trece de 15 % eu cred că ar fi corect, ar fi rezonabil ca această creștere a pensiilor de la 1 ianuarie să țină cont de această inflație și atunci creșterea, după părerea mea, trebuie să fie mai mare decât a fost ea până acum vehiculată”, a spus Klaus Iohannis.

Cu cat crede Klaus Iohannis ca ar trebui majorate pensiile din Romania
Cu cat crede Klaus Iohannis ca ar trebui majorate pensiile din Romania

„Eu cred că merită luate în calcul toate opțiunile”

Președintele României a precizat faptul că nu știe dacă bugetul ar suporta o creștere a pensiilor cu 15%, însă a precizat că trebuie luate în calcul toate variantele posibile de către Guvern pentru a se acorda acest procent.

„Nu știu dacă bugetul permite o creștere până în 15 % așa cum probabil s-ar aștepta lumea, ca să existe o compensare corectă cu inflația, dar eu cred că merită luate în considerare toate opțiunile. Și venit cu o creștere care compensează în bună măsură inflația. Încă un aspect pe care eu personal îl consider esențial trebuie atenție sporită specială pentru cei cu pensii mici, fiindcă acolo apar problemele cele mai mari”, a spus Klaus Iohannis, preşedintele României.