Pandemia de covid a fost invinsa
Pandemia de covid a fost invinsa

Pandemia de covid s-a terminat. Se cere eliminarea tuturor restricțiilor. După aproape trei ani de teroare, de măsuri care mai de care mai abuzive și mai aberante, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trebuie să declare încheierea pandemiei de COVID, susține un celebru virusolog din Germania.

Pandemia de coronavirus s-a terminat. Germania cere ridicarea restricțiilor

Christian Dorsten, cunoscut medic virusolog, crede că pandemia de coronavirus s-a încheiat, deci restricțiile nu-și mai au locul, scrie romaniatv.net.

Criza COVID s-a transformat într-o endemie, adică există cazuri, însă în spații restrânse, în rândul unor anumite categorii de populație. Practic, SARS-COV nu mai reprezintă o amenințare la nivel macro.

Germania solicită ridicarea tuturor restricțiilor

Poziția expertului german în sănătate publică a fost întărită de către Marco Buschmann, ministru al Justiției, care a solicitat eliminarea tuturor restricțiilor COVID.

„Noi trecem acum prin primul val endemic cu SARS-COV-2, în această iarnă. În opinia mea, pandemia s-a terminat”, a declarat pentru Tagesspiegel, citat de DW, șeful secției de virusologie dintr-un mare spital din Berlin.

Imunitatea colectivă împotriva coronavirusului, una puternică

Imunitatea colectivă în fața COVID este mai puternică ca niciodată, a mai asigurat specialistul.

Totodată, Christian Karagiannidis, medic la ATI, tot în Germania, a avertizat că mici valuri de infectări vor mai fi depistate, dar acestea nu trebuie să reprezinte o sperietoare. „Mă aștept ca pandemia să-și urmeze cursul, din ce în ce mai mult”, a punctat medicul.

China continuă cu teroarea

Cu toatea astea, deși pe nimeni nu mai preocupă criza COVID, în China continuă teroarea. Politica „ZERO COVID”, a comuniștilor lui Xi Jinping merge mai departe, pentru a umili populația.

Pentru a justifica măsurile aberante, medicii au fost scoși la înaintare cu aceeași retorică din prima fază a pandemiei. Au început să se plângă de faptul că nu mai au locuri în spitale.

Câți români cred că vaccinurile anti-covid au fost benefice

Între timp, în România, lucrurile au fost tranșate. S-a revenit la starea de normalitate de luni de zile, iar cetățenii se simt păcăliți în urma celor petrecute.

Avangarde, institutul de sondare pro-occidental, arată că doar 39% dintre români sunt de părere că serurile COVID au fost benefice.