Ce se mananca de Revelion
Ce se mananca de Revelion

Revelionul vine cu multe tradiții și obiceiuri care de care mai frumoase. Pentru a avea un an bun, se spune că în noaptea dintre ani trebuie să respectăm mai multe obiceiuri. Așadar, ce să nu-ți lipseacă de pe masa de Revelion, vezi în rândurile de mai jos. Doar așa vei avea un 2023 bun.

Ce nu se pune pe masa de Revelion. Nu te vei mai vedea bine dacă faci asta

Milioane de români au deja planurile făcute pentru Revelionul 2022-2023. Mulți și-au făcut deja rezervări la hoteluri și pensiuni din țară sau doar la restaurant, dar marea majoritate dintre români petrec de Revelionul acasă.

Românii sunt superstițioși și în noaptea dintre ani respectă anumite reguli, precum să ai bani în buzunare, să porți ceva roșu. Și partea culinară ocupă un loc important în tradițiile și obiceiurile românilor de Revelion. Anumite alimente nu trebuie să lipăsească de pe masa de Revelion. Se spune că atrag norocul și sănătatea în noul an, respectiv în 2023.

Ce sa nu-ti lipseasca de pe masa de Revelion, conform traditiilor
Ce sa nu-ti lipseasca de pe masa de Revelion, conform traditiilor

Peștele nu lipsește de pe masa de Revelion

De pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească peștele. Specialistii in nutritie recomanda să consumam peste de doua ori pe saptamană. Carnea de pește este mult mai sănătoasă, contine grasimi bune si te ajuta daca vrei sa slabesti.

Se consideră că persoanele care vor mânânca pește de Revelion „alunecă” mai uşor printre necazuri. Astfel, superstițioșii spun că peștele consumat la masa de Revelion aduce noroc.

De Revelion se mănâncă carne de porc

De pe masă de Revelion nu trebuie să lipsească nici carnea de porc. Suculentă, bogată și grasă, carnea de porc simbolizează bogăția și prosperitatea.

De ce se mănâncă struguri de Revelion 2022-2023

Nici strugurii albi nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion, întrucât strugurii sunt simbolul belșugului. Tradiția spune că la miezul nopții trebuie să mănânci 12 boabe de struguri albi pentru a avea parte de 12 luni dulci și pline de sănătate.

Ce simbolizează varza și salata

Legume verzi – pentru prosperitate. Salata verde și varza simbolizează banii. Superstițioșii spun că este bine să le consumi de Anul Nou pentru a avea parte de prosperitate în anul care vine.

Ce să nu pui pe masa de Revelion

Pe masa de Revelion nu ar trebui să puneți niciodată carne de pui. Se spune că cel care mănâncă pui de găină va fi risipitor tot anul. Dacă nu vreți pește sau porc, puteți mânca curcan. Curcanul este considerat o pasăre care aduce noroc la bani.