De ce se merge la spovedanie
De ce se merge la spovedanie

De ce se merge la spovedanie. Ce se întâmplă dacă minți. Românii merg la spovedanie pentru iertarea păcatelor de către Dumnezeu. La spovedanie trebuie să fii sincer și să nu minți pentru că altfel te expui la unele riscuri majore.

De ce trebuie să te spovedești o dată pe an. Ce se întâmplă dacă minți în timpul spovedaniei

De ce se merge la spovedanie, este întrebarea celor care nu cred în Dumnezeu, de cele mai multe ori.

Românii care cred în Domnul merg adesea la spovedanie pentru a se descărca de povara păcatelor pe care le-au făcut.

Prin spovedanie omul se curatat de pacate
Prin spovedanie omul se curatat de pacate

De ce se merge la spovedanie

La spovedanie putem merge oricând dorim, cel puțin o dată pe an, în Postul Paștelui, care este considert de către credincioși cel mai greu post de peste an. Atenție mare, însă, cei care mint în timpul spovedaniei nu se vor bucura de efectele acestei taine, ba din contră.

Cei care nu știu sau se întreabă de ce se merge la spovedanie, trebuie să cunoască faptul că spovedania este foarte importantă, fiind una dintre cele șapte Taine Sfinte, practicile din Creștinism necesare credincioșilor pentru a se bucura de mântuirea Domnului.

Care sunt celelalte Sfinte Taine

Celelalte Sfinte Taine, în afară de spovedanie, sunt botezul, mirungerea, împărtășania, căsătoria, preoția și Sfântul Maslu. Astfel, spovedania este foarte importantă pentru credincioși, așa că trebuie să fie atenți la unele lucruri, pentru ca aceasta să aibă efectul scontat.

În primul rând, trebuie să avem un regret sincer față de păcatele comise. Deoarece scopul este iertarea păcatelor, cea mai de bază cerință a spovedaniei este adevăratul regret al faptelor comise. Altminteri, spovedania devine un set de acțiuni făcute din obligație.

De ce se merge la spovedanie

În plus, în timpul spovedaniei nu trebuie să fim jenați să ne mărturisim păcatele, indiferent care ar fi, mai ales că Dumnezeu le cunoaște deja.

Spovedania este șansa de a scăpa de anxietățile și regretul legat de păcatele comise. Minciuna în timpul spovedaniei va duce doar la o tensiune mentală continuă.

Citește rugăciunile speciale

Credincioșii se pot spovedi oricând, însă este indicat ca măcar o dată pe an să mergem la duhovnicul nostru pentru a ne mărturisi păcatele, cea mai bună perioadă fiind în Postul Paștelui.

De asemenea, ar fi necesar să citim înainte rugăciunile speciale pentru această ocazie, dar și după ne-am spovedit.

Trebuie să acceptăm canonul primit de la duhovnic, care are rolul de a ne reda încrederea în puterile noastre spirituale.

Spovedania este indicata cel putin o data pe an
Spovedania este indicata cel putin o data pe an

Arsenie Boca, despre spovedanie

Despre spovedanie, Arsenie Boca adesea spunea că atunci când ajungi să-L descoperi pe Dumnezeu, te descoperi pe tine și îți vezi mizeria din sufletul tău.

Numai atunci îl învingi pe cel rău, când învingi păcatul din tine. Mai atrăgea atenția asupra cuvintelor din tot sufletul și din toată inima, că numai acea întoarcere la Dumnezeu este bine-primită, care este din tot sufletul și din toata inima, cu hotărârea de a nu mai părăsi calea faptelor bune, a credinței și a rugăciunii.

Ne împăcăm cu Dumnezeu

„Să vă spovediți și să vă împărtășiți. Să aveți o clipă în care să vă impacati cu Dumnezeu. Să folosiți clipa întâlnirii cu Hristos ca pe o rază de soare care vă luminează viața, ca El este Calea, Adevarul si Viata. Să-L luați pe Hristos cu inima împăcată cu Dumnezeu. Să nu plecați din fața lui Hristos întristați, ca tânărul bogat care n-a înțeles cu Cine stătea de vorbă”, îndemna adesea pe credincioși Arsenie Boca.