Calistrat a spus de ce nu este bine să dracui
Calistrat a spus de ce nu este bine să dracui

Mulți dintre români au obiceiul să drăcuie. Părintele Calistrat a vorbit despre acest obicei și ce înseamnă el, de fapt. De ce nu este bine să drăcuiești. ”Din acel moment, eşti al lui…”.

Obișnuiești să drăcui? Un obicei foarte rău. Ce se întâmplă când drăcui pe cineva

Părintele Calistrat a atras atenţia că drăcuitul este un obicei extrem de periculos, care-i dă diavolului putere.

Părintele Calistrat dezvăluie despre drăcuit că este asemenea unui blestem. Duhovnicul atrage atenţia asupra faptului că atunci când dăm ceva sau pe cineva dracului, acel om sau acel lucru chiar devine proprietatea necuratului.

O gravidă și-a drăcuit pruncul nenăscut

Preotul a dat exemplul unei mame gravide care a aflat că va avea un băieţel. Femeia și-ar fi dorit o fetiţă. Astfel, primul impuls al femeii la aflarea veştii a fost să drăcuie copilul încă nenăscut.

Astfel, când băiatul a împlinit 13 ani, însă, Satana a venit şi l-a luat, fiindu-i promis chiar de mamă de pe vremea când pruncul se afla în pântece.

Drăcuitul, ca și un blestem

”Drăcuitul e ca un blestem. Eşti al lui satana. Era o mamă care când a rămas gravidă, îşi dorea o fetiţă. Dar când medicul a anunţat-o că va avea băieţel, ea a zis: ‘Să-l ia dracu!’ Ea a purtat sarcina, s-a născut copilul, a botezat, a venit cu el acasă şi într-o zi i s-a arătat satana şi i-a zis: La vârsta de 13 ani vin să mi-l iau, e al meu. Mi l-ai dat de când era în burtă”, a spus necuratul.

Femeia și-a dat seama ce a făcut

Femeia s-a speriat şi n-a spus nimic, însă băiatul a văzut-o că-i supărată şi i-a spus: ”Mamă, tu ai ceva pe suflet şi mie nu-mi place ce se-ntâmplă, de ce eşti aşa stresată”.

”Nu ştiu dacă să-ţi spun, că sunt mama ta şi nu se cade să vorbesc cu tine orice să te superi, dar trebuie să ştii. Când erai în pântece, mi-am dorit să fii fată şi tu ai fost băiat şi am zis: Lua-te-ar dracu!, iar după ce te-am botezat a apărut satana şi a spus: Când împlineşte 13 ani, vin să-l iau!

Şi băiatul a spus: Mamă, mergem la preot! S-au dus şi au vorbit cu preotul şi preotul a spus aşa: Cu o săptămână înainte de a împlini 13 ani, vii la mine! L-a oprit la biserică, i-a dat o cămăruţă, în fiecare zi îi făcea liturghia, îl împărtăşea, îi făcea rugăciuni de dezlegare, îl punea să citească Paraclisul Maicii Domnului.

Satana a venit și l-a luat

Şi cum stătea în Altar în ziua când a împlinit 13 ani, pur şi simplu a apărut Satana, l-a luat de piept şi a plecat cu el. Preotul s-a aşezat în genunchi şi a spus: Maica Domnului, nu poţi să faci aşa ceva. Tu eşti izgonitoarea dracilor. Eu în numele tău l-am împărtăşit, m-am rugat, în numele tău şi al Fiului tău am crezut, mie îmi aduci urgent copilul înapoi. Nu suport aşa ceva, ca din biserica ta Satana să facă aşa ceva.

Şi apare satana ţinut de coarne de îngerul păzitor, cu copilul în mână, în altar, pus în genunchi în faţa preotului şi i-a spus preotul: Dă drumul la copil! Dar de ce să dau drumul la copil, că mama lui mi l-a dat cadou?

Satana considera că băiatul este cadoul lui

Şi preotul a spus: Te leg cu puterea ce-mi este dată să nu te mai apropii de el până la a doua venire. Şi satana spune: De ce mă legi, că e cadoul meu?

Te leg să nu te mai atingi de el. Să te ardă puterea Maicii Domnului de câte ori te-oi uita asupra lui.

Îngerul păzitor l-a izgonit pe Satana

Şi o dată s-a făcut dracul ca fumul şi a fugit. Îngerul păzitor l-a luat pe copil de mână şi i-a spus: Stai liniştit, de acum eşti cu mine. Aşa că de câte ori drăcuiţi, să vă aduceţi aminte că faceţi bine pentru satana”, a dezvăluit părintele Calistrat.