Incepe programul Litoralul pentru toti
Incepe programul Litoralul pentru toti

35 de lei de persoană cazare la mare pe noapte, promit hotelierii din Constanța, pentru că începe programul ”Litoralul pentru toți”. Anul acesta nu a fost prea bun pentru hotelieri, spun cei implicați în industrie, pentru că românii nu mai au bani de concedii. Situația se întâlnește și în alte țări.

Începe programul Litoralul pentru toți. Cazarea pornește de la 35 de lei

În fiecare an, la începutul lunii septembrie, demarează programul ”Litoralul pentru toţi”, în care persoanele cu venituri mai mici ar trebui să își permită un sejur la mare.

De data aceasta, ajuns la cea de-a 42 ediție, programul Litoralul pentru toți aduce noi surprize și oferte pentru români.

Cazari de la 35 de lei in programul Litoralul pentru toti
Cazari de la 35 de lei in programul Litoralul pentru toti

Până la cât ajung tarifele la Litoralul pentru toți

Spre exemplu, peste doar câteva zile tarifele pentru o noapte de cazare în Eforie vor începe de la doar 35 de lei și pot ajunge la 250-300 de lei pe noapte într-un hotel de 4 stele din stațiunea Mamaia.

”Programul Litoralul pentru toți începe de la 1 septembrie, este a 42 ediție. Vor fi peste 5 mii de locuri de cazare. Programul începe de la tarife de 35 de lei/ persoană/ noapte, la 2 stele, în Eforie, adică 70 de lei/ cameră. Tarifele evoluează în funcție de stele și de stațiune. Ajungem la un maxim de 250-300 de lei/ noapte/ cameră, la 4 stele. Sperăm ca vremea să țină cu noi și să atragem mulți turiști, pe finalul unei veri care nu a fost foarte bună”, a spus Corina Martin, președinte de onoare al Asociației Patronale RESTO, conform Replica de Constanța.

Românii nu mai au bani de concedii

De asemenea, președinte de onoare al Asociației Patronale RESTO a ținut să precizeze faptul că programul ”Litoralul pentru toți“ vine în ajutorul turiștilor care pe timpul sezonului estival propriu-zis nu și-ar permite să vină într-o vacanță la mare, dar și în ajutorul hotelierilor care încearcă să-și țină afacerile cât mai mult timp funcționale.

”Sunt înregistrate scăderi ale numărului de turiști în toată România, chiar și pe destinațiile externe. Concluzia mea de expert este că a scăzut clar puterea de cumpărare a turiștilor români, și nu doar a românilor.

Hotelierii din Grecia, Turcia, fac reduceri acum și asta este un semn că și ei au înregistrat scăderi ale numărului de turiști, cum s-a înregistrat și pe litoralul bulgăresc.

Diferența între tariful maximal, cel din vârf de sezon, și tarifele ce vor începe de la 1 septembrie va fi de 70%, este o scădere foarte importantă, în fiecare an este așa, pentru a încerca să atragem turiști, dacă și vremea ne va ajuta. Tarifele sunt aceleași ca și cele practicate în anul trecut, în aceeași perioadă. În acest program toată lumea încercă să iasă cu cel mai mic preț posibil.

Aici nu se mai pune în discuție profitul, ci de a se acoperi eventuale costuri cu plata unui personal pe care încă îl mai ai, ca să ai hotelul deschis, apa, alte utilități, deci nu se pune problema de profit, ci de alte costuri”, a mai declarat Corina Martin.