ANM a emis cod galben de ninsori si viscol. Pentru ce zone
ANM a emis cod galben de ninsori si viscol. Pentru ce zone

Este cod galben de ninsori și viscol. Zonele vizate de avertizarea de vreme rea a fost anunțată de Administrația Națională de Meteorologie. Conform experților meteorologi, temperaturile vor scădea semnificativ în următoarea perioadă. 

Cod galben de ninsori și visol la munte. Care sunt zonele vizate 

Meteorologii ANM au emis o avertizare cod galben de ninsori și viscol pentru mai multe zone din țară: Avertizarea meteo a intrat în vigoare astăzi, începând cu orele 10 și se va menține pînă pe data de 4 ianuarie, oreșe 22:00, dupră cum anunță ANM.

În intervalul menționat de către experții ANM, în intervalul precizat vor avea loc intensificări ale vântului în Carpații Orientali și Occidentali, iar în vestul Carpaților Meridionali, vor fi ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 de metri.

De asemene, potrivit ANM, în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 de kilometri la oră, în timp ce pe crestele înalte, la altitudini de peste 1700 de metri, rafalele vor depăși 90…100 de kilometri la oră și va fi viscol.

Citește și: ANM anunță urgia. Vreme extremă în România

Precipitații moderate cantitativ

În plus, meteorologii spun că intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 de kilometri la oră, se vor semnala local și în restul țării.

De asemenea, se vor semnala și precipitații moderate cantitativ în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș)

Tot în intervalul 3 ianuarie -4 ianuarie, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș), temporar vor fi precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 m și sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat nou de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Prognoza meteo ANM 3 ianuarie 2024 pentru București

Nu în ultimul rând, în zona Municipiului București, regimul termic se va menține peste cel specific datei, maxima se va situa în jurul valorii de 11 grade Celsius, iar minima va fi de 2…4 grade Celsius. Ziua, cerul va avea înnorări, însă probabilitatea pentru ploi va fi redusă, apoi se va degaja. Vântul va sufla slab și moderat.