Zimbrii sunt animale maiestuoase. Sunt imenși și se mișcă greoi, dar aceștia pot fi și foarte sprinteni, după cum se poate vedea cu ochiul liber într-un filmuleț postat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.
Cât de sprinten este un zimbru? Sare un gard de 2 metri fără probleme
Un filmuleț postat pe Facebook s-a viralizat. În imagini apar mai mulți zimbri, printre care și câțiva pui. Aceștia sunt într-o curte împrejmuită cu gard, însă câteva exemplare au vrut să părăsească locul respectiv, așa că au sărit pur și simplu peste gardul de lemn destul de înalt.
Nici nu au avut nevoie de prea mare avânt fiind parcă o joacă pentru animalele care pot ajunge la niște dimensiuni impresionante. Filmulețul a fost realizat în Parcul Natural Vânători Neamț din cadrul Romsilva.

Și puii sunt la fel de sprinteni
”Un zimbru poate sari peste un obstacol de 2 metri, gardul cu pricina e sarit aproape fara elan de catre exemplarul adult si nu reprezinta un obstacol serios nici macar pentru pui”, este mesajul postat de Romsilva, alături de imaginile foarte rare.
Zimbrul (Bison bonasus) este o specie de bizon care se găsește în Europa. Animalul a fost descris prima dată în literatura științifică de Carl Linné în 1758. În 1996 a fost clasificat ca specie în pericol.
Zimbrul este cel mai greu animal european de pe uscat. Un zimbru are o lungime de 2,9 – 3 metri și o înălțime de 1,9 metri, cântărind de la 300 la 920 kg.
Zimbrii trăiesc 28 de ani în captivitate, dar în sălbăticie trăiesc mai puțin. Pot avea pui la vârste între 4 și 20 de ani la femele și între 6 și 12 ani la masculi. Teritoriul zimbrilor poate ocupa și 200 km², iar unele turme preferă pajiștile și poienile din pădure.
În România, zimbrii pot fi admirați în Rezervația Dragoș-Vodă de la Vânători Neamț, în Rezervația Neagra de la Bucșani, Dâmbovița (cea mai mare rezervație din România ca număr de exemplare ), în rezervația Valea zimbrilor din Vama Buzăului, Brașov, la Hațeg – Slivuț. Filmulețul poate fi văzut AICI!



























