Cristian Oancea, manager spitalul Victor Babes Timisoara
Cristian Oancea, manager spitalul Victor Babes Timisoara

Multă lumea și-a pus întrebarea de ce afectează coronavirusul și persoanele tinere, fără alte boli, comorbidități cum sunt numite de specialiști. Lumea toată este îngrijorată pentru că numărul deceselor de coronavirus în rândul tinerilor care nu suferă de alte boli este în creştere. Doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, spune că o explicație pentru acest fapt ar fi că bolnavii stau foarte mult timp acasă fără tratament și ajung la spital prea târziu.

De ce mor tinerii fără comorbidităţi de coronavirus. Ce crede un medic celebru

Cercetătorii nu au încă o explicație științifică pentru faptul că virusul ucigaș afectează într-o mare măsură și persoane tinere, care nu sufereau de alte boli grave.

Managerul spitalului Victor Babeș din Timișora, Cristian Oancea spune că o cauză ar putea fi faptul că persoanele în cauză ajung mult prea târziu la spital, lucru care facilitează virusului o perioadă în care să se instaleze bine și să ducă la o formă severă a bolii.

De ce mor unii tineri de coronavirus
De ce mor unii tineri de coronavirus

De ce decedează unii tineri infectați cu COVID-19

Sunt tineri care aparent fără comorbidități intră în terapie intensivă și decedează. Am avut șapte sau opt cazuri, persoane cu vârsta de 22 de ani, 30 de ani, 37 de ani, care au stat în terapie intensivă și au făcut rapid forme severe fără nicio explicație fiziopatologică, și au decedat.

Spre exemplu, avem cazul unei persoane de 42 de ani care a stat foarte mult timp acasă și a venit cu plămânii afectați în proporție de 80% și astăzi a intrat la ATI„, a declarat dr. Cristian Oancea, medic pneumolog, potrivit gandul.ro.

Unii pacienți mai în vârstă au depășit mai ușor perioada de terapie intensivă ca unele persoane tinere

În plus, medicul mai precizează că unii bolnavii de coronavirus în vârstă au depășit mai ușor perioada de la Terapie intensivă decât cei tineri.

Am avut cazuri de pacienți tineri care au decedat, am avut cazuri de pacienți fără nicio comorbiditate care au decedat și cazuri de pacienți cu diabet, obezitate care au decedat„, mai spune medicul Cristian Oancea. În privinţa COVID-19, Organizaţia Mondială a Sănătății defineşte tineri drept persoanele care au între 18 şi 50 de ani.