Cum se folosește, de fapt, Google Pay
Cum se folosește, de fapt, Google Pay

Google Pay a ajuns, într-un final, și în România! Dar cum se folosește celebrul serviciu de plăți online? Ei bine, acesta a fost adus în România de Visa, care a încheiat parteneriate cu mai multe instituții bancare de la noi din țară.

Iată cum se folosește, de fapt, Google Pay

Românii care au carduri la ING Bank, UniCredit Bank, Banca Transilvania, Alpha Bank, CEC Bank, Revolut Curve, Transferwise, Viva Wallet, Orange Money se pot bucura de serviciul Google Pay.

Aceștia se pot bucura de plăți contactless, iar limita la care trebuie să introduci PIN-ul cardului poate crește. Soluția tehnică se numește ”Google Pay as a service”, ce permite emitenților de carduri să integreze Google Pay în aplicațiile lor mobile de plată.

Cum se folosește, de fapt, Google Pay
Cum se folosește, de fapt, Google Pay

Cum se adaugă un card în Google Pay

Pentru a adăuga un card în Google Pay, utilizatorii trebuie să deschidă aplicația băncii și să acceseze secțiunea ”Adaugă în Google Pay”. După ce procesul de înrolare a cardului a fost încheiat, deținătorul poate plăti contactless în magazin cu telefonul sau online, la comercianții care acceptă plata prin Google Pay. Odată ce cardul a fost salvat, poate fi administrat din setările dispozitivului mobil (Google > Serviciile contului > Google Pay).

Google a creeat mai multe niveluri de securitate pentru Google Pay. Printre acestea se numără ”tokenizarea”, soluția standard a industriei plăților, care presupune că tranzacțiile se realizează cu un număr virtual de card (acesta jucând rolul token-ului), specific fiecărui dispozitiv.

Ce se întâmplă dacă pierzi telefonul?

Acesta este asociat cu un cod de securitate dinamic care se schimbă la fiecare tranzacție. Această funcționalitate și altele vor funcționa alături de soluțiile de protecție oferite de emitenții cardurilor.

Ce se întâmplă dacă deținătorul își pierde telefonul sau aparatul este chiar furat? Google Pay poate folosi funcționalitatea ”Găsește telefonul” pentru a bloca dispozitivul de oriunde, îi poate schimba parola sau chiar să șteargă de pe el datele personale.