Serviciul de plati Google Pay este disponibil si in Romania
Serviciul de plati Google Pay este disponibil si in Romania

Google Pay, celebrul serviciu de plăți online, a ajuns și în România, dar prin intermediul Visa, care a încheiat mai multe parteneriate cu instituții financiare importante din România.

Serviciul de plăți Google Pay este disponibil și în România

Astfel, românii care au carduri bancare Visa emise de Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Orange Money, Revolut şi UniCredit Bank pot face plăţi cu telefonul mobil, prin Google Pay, în aplicaţiile de mobile banking.

Serviciul de la Google a fost de fapt adus în România prin Visa, care a extins plăţile mobile printr-un parteneriat cu Google și şapte bănci de pe piaţa locală. România se alătură astfel altor 19 ţări europene în care tehnologia este deja disponibilă.

Serviciul de plati Google Pay este disponibil si in Romania
Serviciul de plati Google Pay este disponibil si in Romania

Iată care sunt instituțiile care au Google Pay

În contextul creșterii cererilor pentru plăți digitale, Google a colaborat cu MasterCard și Visa, precum și instituții financiare partenere pentru a aduce o experiență de plată mai sigură, mai simplă și mai utilă în România, după cum anunță Google.

La acest moment, Google Pay este disponibil în România prin aplicațiile următoarelor instituții, urmând ca altele să se alăture ulterior:

Revolut
Curve
Transferwise
ING Bank
UniCredit Bank
Banca Transilvania
Alpha Bank
CEC Bank
Viva Wallet
Orange Money

Cum se utilizează serviciul de plăți

Deși aplicația Google Pay nu este disponibilă direct în România, clienții acestor instituții financiare vor putea utiliza Google Pay online și în orice magazin care acceptă plăți contactless prin Visa sau Mastercard. Soluția tehnică se numește „Google Pay as a service”, ce permite emitenților de carduri să integreze Google Pay în aplicațiile lor mobile de plată.

Pentru a adăuga un card în Google Pay, utilizatorii trebuie să deschidă aplicația băncii și să acceseze secțiunea ”Adaugă în Google Pay”. După ce procesul de înrolare a cardului a fost încheiat, deținătorul poate plăti contactless în magazin cu telefonul sau online, la comercianții care acceptă plata prin Google Pay. Odată ce cardul a fost salvat, poate fi administrat din setările dispozitivului mobil (Google > Serviciile contului > Google Pay).