Profesorii nu vor sa fie cobai pentru vaccinul anti-covid
Profesorii nu vor sa fie cobai pentru vaccinul anti-covid

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunţat că personalul din învăţământ ar putea fi vaccinat cu prioritate în primele serii. Declaraţia medicului Valeriu Gheorghiţă i-a nemulţumit însă pe unii dintre profesori.

Profesorii nu vor să fie cobai. Nu vor să fie vaccinați în prima seria, alături de medici

O parte dintre profesori nu vor să fie vaccinaţi anti-coronavirus şi se revoltă după ce medicul Valeriu Gheorghiţă a anunţat că ar putea fi vaccinaţi anti-COVID-19 cu prioritate, scrie adevarul.ro.

O postare pe rețeaua de socializare prin care aceştia sunt anunţaţi că ar putea fi vaccinaţi anti-coronavirus cu prioritate, alături de medici, a strâns numeroase reacţii din partea cadrelor din învăţământ.

Profesorii nu vor sa fie primii vaccinati anti-coronavirus
Profesorii nu vor sa fie primii vaccinati anti-coronavirus

Profesorii spun că cedează locul lor la vaccinare Parlamentarilor

Astfel, mulţi profesori nu vor să fie vaccinaţi anti-COVID cu prioritate, iar unii spun că le cedează locul parlamentarilor români.

Serios? Am ajuns şi cobai? Dacă refuz ce îmi fac? M-am săturat de atâtea ordine pe care le primim! Să se vaccineze ei primii. Politicienii noştri dragi în frunte cu madam ministra educaţiei!”, a scris Cotor Incuţa, un profesor din Teiuş.

Profesorii se miră că au și ei prioritate la ceva

Nici vorbă, nu mă vaccinez”, a scris și Andy Arad, profesor din Oradea.

Laura Camelia, profesor la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu: ”Avem şi noi, în sfârşit, prioritate la ceva! Nici acum nu suntem mulţumiţi? Cârcotaşi mai sunteţi…”.

Unii susțin că vaccinul este un experiment

Nu vreau să mă vaccinez… vaccinul vostru este un experiment. Amintiţi-vă câte eşecuri au fost cu vaccinul hpv (în ţări precum India) să nu uităm de vaccinul antipoliomielitic care a avut urmări catastrofale (chiar la o mătuşă de-a mea, pareză – şi era copilă) aşa că în faza asta de testare răspunsul meu este nu…devenim cobaiii Europei….”, a scris Nicoleta Ana, profesor la C.S.E.I. „Paul Popescu Neveanu” Timişoara.

Mai întâi preşedintele, guvernul, parlamentul…ei sunt primii la toate!!! Noi…mai la coadă…după priorităţi…!!!”, Cristina Maria Comanescu Feraru, profesor în Constanţa. ”Aa, mersi! Il cedez persoanelor nevoiaşe, gen parlamentari/senatori”, crede Roxana Ni, profesor la Liceul de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza” Bucureşti.