USR-Plus nu vrea sa mai auda de Ludovic Orban premier
USR-Plus nu vrea sa mai auda de Ludovic Orban premier

Se-ngroașă gluma. USR, care se presupune că ar trebui să fie aliatul PNL în coaliția de Guvernare de după alegerile Parlamentare 2020, pentru formarea unui nou Guvern, nu îl vrea din nou la conducerea Executivului pe Ludovic Orban.

Ludovic Orban vrea să fie din nou premier, însă Florin Cîțu s-a agățat de scaun și nu mai vrea să-i dea drumul

USR PLUS nu mai vrea să audă de varianta Ludovic Orban premier. Conducerea USR PLUS a informat, printr-un comunicat de presă, că ”un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta”.

Astfel, liderii USR PLUS reconfirmă susţinerea lor fie pentru Dacian Cioloș din partea USR PLUS, fie Florin Cîțu din partea PNL pentru funcţia de prim-ministru al viitorului Guvern.

Florin Citu nu mai vrea sa renunte la scaunul de premier
Florin Citu nu mai vrea sa renunte la scaunul de premier

Comunicatul USR-Plus

USR PLUS își exprimă dorința și disponibilitatea de a continua discuțiile asupra structurii și programului unei guvernări pe baza unei majorități alături de PNL și UDMR. Ambele variante de premier propuse de partide la consultările cu Președintele României, Dacian Cioloș din partea USR PLUS și Florin Cîțu din partea PNL, au susținere din partea noastră.

Considerăm că un eventual nou guvern condus de Ludovic Orban, având în vedere demisia din funcția de premier și neîndeplinirea angajamentelor luate față de USR PLUS, nu răspunde așteptărilor electoratului de centru-dreapta care iși dorește un nou început și o guvernare cu mandat reformist”, arată comunicatul de presă al USR PLUS.

PNL decide astăzi cu cine merge premier

De asemenea, conducerea PNL s-a reunit în şedinţă de la ora 17:00 pentru a decide dacă îl vor retrage pe Florin Cîtu şi îl vor propune pe Ludovic Orban pentru functia de premier.

Şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL are loc în contextul în care marți seară au fost scandal în Modrogan, după ce Ludovic Orban i-a anunţat pe liderii PNL că vrea să fie din nou premier.

Floirn Cîțu nu renunță la nominalizare

Ludovic Orban ar fi încercat să forțeze retragerea lui Florin Cîțu, iar ministrul Finanțelor a spus că nu renunță la nominalizare, decât dacă este retras prin votul Biroului Politic Național.