Un parlamentar AUR a fost surprins dormind in prima saptamana de munca
Un parlamentar AUR a fost surprins dormind in prima saptamana de munca

Nici nu și-au început bine mandatul, că parlamentarii români au început să doarmă la locul de muncă. Unul dintre ei este ales pe listele AUR. Acesta a fost surprins dormind în Parlamentul României, iar explicația sa a făcut însă deliciul presei.

Un parlamentar AUR a fost surprins dormind în prima săptămână de muncă

Fotografia cu sculptorul Mircea Dăneasă, senator AUR de Suceava a fost publicată de presa locală și se vede că parlamentarul stă cu ochii închişi, bărbia în piept. Senatorul nu purta masca de protecţie.

Contactat de reporterul „Adevărul”, parlamentarul a explicat că nu dormea, ci că se afla într-o poziţie care îi stimula creativitatea.

Un parlamentar AUR a fost surprins dormind in prima saptamana de munca
Un parlamentar AUR a fost surprins dormind in prima saptamana de munca

Explicații halucinante, demne de un parlamentar cu vechime

”Acolo este Camera Deputaţilor. Eu eram lângă un deputat AUR şi poziţia aia înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte . Asta activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie.  Contextul: eram în Camera Deputaţilor, cu o seară înainte de ultima zi parlamentară, când s-au votat comisiile de interpelare a miniştrilor.

Şedinţa s-a terminat pe la două noaptea. Grupul parlamentar de deputaţi AUR a părăsit sala în semn de protest, era noapte târziu. La noi, la Senat, se terminase activitatea şi noi nu am protestat, am stat până la sfârşit. M-am dus apoi în Camera Deputaţilor să văd care este atmosfera. Ca să îmi dau seama pe cont propriu de ce au plecat. Am stat mult acolo. Eram obosit, dar nu îmi era somn. Mă incitaseră războaiele acelea feroce şi voiam să văd cum se concluzionează.

Se află la primul mandat de parlamentar

S-au concluzionat că cei care aveau majoritatea au făcut cum au vrut. Nu dormeam acolo. Îmi pregăteam nişte idei pentru a doua zi la interpelare. Aveam interpelare la comisia Buget-Finanţe-Bănci şi mă gândeam dacă este oportun să pun întrebări negative sau să fac o interpelare pozitivă şi mi-am construit două direcţii cu fraze adecvate. Asta mi-a prins bine”, a declarat parlamentarul sucevean pentru Adevărul.

El a recunoscut că nu poartă tot timpul masca de protecţie impotriva SARS-CoV-2 şi a explicat de ce.

”Atât timp cât eu apreciez că în faţă, în spate, lateral, stânga, dreapta nu este risc să contaminez pe cineva sau să fiu contaminat, consider că purtarea măştii este o idioţenie”, a spus sursa citată.

Sculptor de profesie 

Senatorul în vârstă de 65 de ani se află la primul mandat. Mircea Dăneasa este sculptor, autorul statuii „Bucovina înaripată”, din centrul municipiului Suceava. Artistul a declarat pentru postul regional de televiziune Intermedia Suceava că prietenii „între ghilimele” de pe Facebook au fost dezamăgiţi când au auzit că este candidat la Senat.

”Ăsta este sculptor, pictor, mâzgâleşte. O fi el talentat, dar exerciţiul neuronilor presupune alte facultăţi. Vreau să le spun acelor prieteni că am terminat clasa a VIII-a cu 10. Am terminat Liceul de Arte Plastice din Deva cu examenul de Bacalaureat cu 9,5. Am terminat Institutul de Arte Plastice din Bucureşti „Nicolae Grigorescu” cu diplomă de merit”, a spus sculptorul în timpul unei dezbateri electorale.