S-a aflat ce salariu are Lionel Messi
S-a aflat ce salariu are Lionel Messi

S-a aflat pe ce sumă a semnat contractul Lionel Messi cu Barcelona! Chiar dacă contractul a fost semnat în 2017, de-abia acum s-au scurs informații publicate de cotidianul El Mundo. Suma este cea mai mare pe care a primit-o vreodată vreun sportiv!

S-a aflat ce salariu are Lionel Messi

Lionel Messi este foc și pară după ce s-au aflat date confidențiale din contractul pe care l-a semnat în 2017 cu Barcelona! Suma vehiculată de El Mundo este una absolut astronomică, iar starul Barcelonei nu are de gând să stea cu mâna-n sân, ceea ce înseamnă că datele din contract sunt reale.

Surse au confirmat ESPN că Messi va lua măsuri împotriva El Mundo și a oricărui personal al Barcei implicat în scurgerea deinformații. Există doar patru exemplare ale contractului – Messi are unul, Barca are altul, La Liga are un exemplar și la fel și Cuatrecasas, firma de avocatură folosită de internaționalul argentinian.

S-a aflat ce salariu are Lionel Messi
S-a aflat ce salariu are Lionel Messi

Lionel Messi amenință cu procese publicația El Mundo

Între timp, Barca a răspuns negând orice implicare în scurgerea contractului și a spus că vor întreprinde și ”acțiuni legale corespunzătoare” împotriva ziarului.

„Având în vedere informațiile publicate astăzi El Mundo, în legătură cu contractul profesional semnat între FC Barcelona și jucătorul Lionel Messi, clubul regretă publicarea sa având în vedere că este un document privat guvernat de principiul confidențialității dintre părți”, a declarat clubul catalan într-un comunicat.

”FC Barcelona neagă categoric orice responsabilitate pentru publicarea acestui document și va lua măsurile legale corespunzătoare împotriva ziarului El Mundo, pentru orice daune care ar putea fi cauzate ca urmare a acestei publicații.

FC Barcelona își exprimă sprijinul absolut pentru Lionel Messi, în special în fața oricărei încercări de a-i discredita imaginea și de a-și deteriora relația cu entitatea în care a lucrat pentru a deveni cel mai bun jucător din lume și din istoria fotbalului”, se mai spune în comunicat.

Suma este una astronomică

Potrivit El Mundo, Messi ar primi maximum 555.237.619 euro (673.919.105 dolari) pe patru sezoane, dacă ar fi îndeplinite o serie de condiții.

Incluzând drepturile de imagine, raportul explică faptul că Messi a primit un bonus de reînnoire de 115 milioane euro și un bonus de loialitate de 77 milioane EUR împărțit în două plăți – după cum a dezvăluit ESPN în noiembrie.

Se spune, de asemenea, că Messi câștigă aproximativ 72 de milioane de euro anual, în plus față de suplimente pentru prezența pe teren în peste 60% din jocuri pe parcursul unui sezon, progresia Ligii Campionilor, câștigarea La Liga sau Copa del Rey.

Unele dintre aceste programe complementare legate de performanță nu au fost îndeplinite și trebuie remarcat, de asemenea, că Messi a acceptat o reducere a salariului atunci când pandemia de coronavirus a afectat prima dată fotbalul în martie trecută.

Prin urmare, el nu va câștiga suma totală de 555 milioane EUR înscrisă în contract, care expiră pe 30 iunie. Messi a încercat să părăsească clubul vara trecută, dar s-a răzgândit la insistențele președintelui de atunci, Josep Maria Bartomeu. Starul argentinian a spus că va  decide următorul pas când se va încheia sezonul.