Doliu la Hollywood
Doliu la Hollywood

Este doliu la Hollywood după ce s-a aflat că a murit o legendă a marelui ecran. Despre ce actor este vorba, citiți în rândurile de mai jos.

A murit un actor celebru de la Hollywood. A fost câștigător de Oscar

Este doliu în lumea filmului după ce o legenda a marelui ecran a decedat. L-ai văzut în nenumărate filme celebre, scrie playtech.ro.

Christopher Plummer, în vârstă de 91 de ani, actor premiat care a interpretat rolul căpitanului von Trapp în ”The Sound of Music”, adecedat vineri dimineață.

Christopher Plummer a murit
Christopher Plummer a murit

Christopher Plummer, canadian la origini

Actorul de origine canadiană și-a dat ultima suflare, vineri dimineața la domiciliul său din Connecticut, unde locuia alături de soția sa în vârstă de 53 de ani, Elaine Taylor.

Christopher Plummer, un actor shakespearian a avut o carieră de peste 60 de ani. Acesta a devenit cel mai vârstnic câștigător al premiului Oscar din istorie, pe care l-a obținut la vârsta de 82 de ani în 2012.

Cine a făcut anunțul morții

Chris a fost un om extraordinar care și-a iubit și respectat profesia”, a declarat Lou Pitt, prietenul și managerul său, care a și anunțat decesul actorului, scrie dailymail.co.uk.

Era o comoară națională care își savura profund rădăcinile canadiene. Prin arta și umanitatea sa, el ne-a atins inimile și viața sa legendară va rezista pentru toate generațiile viitoare. El va fi pentru totdeauna alături de noi”, a mai spus acesta.

Christopher Plummer a jucat în peste 100 de filme

Christopher Plummer a apărut în peste 100 de filme și a fost nominalizat la Oscar pentru interpretarea autorului rus Leo Tolstoi în ”Ultima stație” din 2009.

A câștigat două premii Tony pentru munca sa de pe Broadway, două premii Emmy pentru munca TV și a jucat pentru unele dintre cele mai importante scene de teatru din lume. Dar, pentru mulți dintre fanii săi a rămas celebru după interpretarea sa alături de Julie Andrews, în rolul de văduv în ”The Sound Of Music”.

Oscar, în 1965

În autobiografia sa din 2008 ”In Spite Of Myself”, Plummer vorbește despre film folosind acronimul ”S&M”. Acțiunea filmului regizorului Robert Wise se învârte în jurul familiei von Trapp.

Personajul lui Plummer se îndrăgostește de Andrews, înfățișând o femeie care avea grijă de cei șapte copii ai săi. Filmul a câștigat Premiul Oscar pentru cea mai bună imagine din 1965.

Christopher Plummer a jucat in numeroase filme celebre
Christopher Plummer a jucat in numeroase filme celebre

Christopher Plummer, curios să joace într-o comedie muzicală

Inițial acceptasem oferta lui Robert Wise pur și simplu pentru că voiam să aflu cum este să fii într-o comedie muzicală”, a scris Plummer în cartea sa.

Aveam un plan secret de a transforma într-o zi” Cyrano de Bergerac ”într-un musical de pe Broadway. Prin urmare, „S&M” ar fi un antrenament perfect pentru pregătirea unui astfel de eveniment, a mai scris actorul în cartea sa.

Christopher Plummer s-a simțit răsfățat toată viața

Într-o descriere făcuta de el, actorul recunoaște ca a avut parte de o viața în care s-a simțit răsfățat.

Și da, în regulă, recunosc, am fost și un ticălos răsfățat, arogant, tânăr, răsfățat de prea multe roluri grozave de teatru”, a scris el. ”Deși poate părea ludic, am adăpostit totuși snobismul actorului de scenă de modă veche”, mai spunea Christopher Plummer.