Posta Romana lasa pe drumuri mii de romani
Posta Romana lasa pe drumuri mii de romani

Poșta Română lasă pe drumuri mii de români, după ce a anunțat că pregătește disponibilizări masive. Cel care a venit cu anunțul trist a fost chiar directorul companiei, care a spus că trebuie să reducă drastic costurile.

Poșta Română lasă pe drumuri mii de români

Mii de angajați ai poștei Române vor rămâne fără un loc de muncă, după ce directorul Horia Grigorescu a anunțat că trebuie să reorganizeze compania, deoarece activitatea a tot scăzut în ultimii ani, iar concurența este una acerbă. În plus, multe dintre serviciile oferite de Poșta Română au fost anihilate de tranzacțiile online.

Poșta Română are peste 25 de mii de angajați, însă directorul Horia Grigorescu spune că trebuie să reducă drastic cheltuielile cu salariile. Astfel, în cursul acestui an cel puțin 21% din personalul funcțional-administrativ și cel de conducere va fi disponibilizat.

Posta Romana lasa pe drumuri mii de romani
Posta Romana lasa pe drumuri mii de romani

Câți angajați vor fi disponibilizați

“Până la data de 26 februarie 2021 urmează să realizați o analiză a activității desfășurate în cadrul structurii pe care o conduceți, în raport de volumul efectiv al activității, corelat cu repartizarea specifică, în urma căreia veți depune la Direcția Resurse Umane o listă care să cuprindă, evidențiate separat, denumirea și numărul de posturi vacante din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, precum și denumirea și numărul de posturi ocupate din categoria personal funcțional-administrativ și personal de conducere, pe care le propuneți pentru desființare.

În vederea optimizării organizatorice și redresării/eficientizării aspectelor economice precizate mai sus, numărul de posturi ocupate, din cele două categorii indicate, pe care le veți propune spre desființare va reprezenta un minim de 21% din numărul total de posturi ocupate de către personalul funcțional-administrativ și cel de conducere, aferent structurii pe care o conduceți/coordonați”, se arată în mesajul directorului general, Horia Grigorescu, citat de Profit.ro.

Poșta Română are în derulare un proces de digitalizarea și informatizare a fluxurilor administrative, care necesită investiții serioase. Poșta Română a mai trecut printr-un proces de disponibilizări în anul 2013, când au fost dați afară nu mai puțin de 3650 de angajați.