Revolut modifică comisioanele
Revolut modifică comisioanele

Revolut a anunțat că va modifica comisioanele! Compania a anunțat că noile comisioane vor crește de la 1 martie. Vezi mai jos exact care sunt comisioanele care se vor modifica și cine va fi nevoit, mai exact, să le plătească!

Revolut modifică comisioanele

Pentru persoanele care beneficiază de planul Standard Revolut, se introduce o limită de cinci retrageri de la bancomat, după care se percepe un comision. În plus se introduce un comision minim de cinci lei, iar limita de 800 de lei la retragerile lunare gratuite de la bancomat se menține. Concret, acești utilizatori vor trebui să plătească un comision de 2% fie după ce retrag suma menționată, fie după ce au făcut cinci retrageri. Noul comision înseamnă că aceste persoane vor trebui să achite ”suma mai mare dintre 5 lei și 2% din retragere”.

”Limitele Revolut de retragere gratuită de la bancomat pentru clienții Plus, Premium și Metal vor rămâne neschimbate și nu limitează numărul de retrageri fără comision disponibile în aceste planuri.Comisioanele pentru retragerile de la bancomat peste aceste limite vor rămâne neschimbate, la 2%, dar introducem și un comision minim de RON5 per retragere”, a transmis Revolut. În plus, se vor restructura alocațiile de tranzacționare și tarifarea, astfel: utilizatorii Standard rămân cu o singură tranzacție pe lună gratuită, cei încadrați la Plus, cu trei, Premium cu cinci și Metal fără limită.

Revolut modifică comisioanele
Revolut modifică comisioanele

Cu cât se vor scumpi cele mai populare tranzacții de la Revolut 

La Revolut, transferurile internaționale în bani sunt cele mai populare tipuri de plată. Acestea sunt folosite de peste 90% dintre clienți și vor rămâne fără comision. Printre acestea se numără: transferuri locale și internationale gratuite în euro către orice țară din zona SEPA, ce include tarile UE/SEE, Regatul Unit, Elveția: și transferuri gratuite către alți clienți Revolut, adică ”peer-to-peer”, oriunde în lume.

De asemenea, Revolut a anunțat că utilizatorii încadrați în categoriile Standard și Plus beneficiază de un transfer transfrontalier gratuit pe lună, după care plătesc 2,5 lei pe un transfer. Tarifele pentru  transferurile SWIFT sunt de 15 lei sau 25 lei, în funcție de monedă. Pe de altă parte, utilizatorii Premium și Metal nu plătesc comisioane pentru transferurile transfrontaliere și primesc un transfer SWIFT gratuit pe lună, după care au de achitat aceleași tarife de 15 lei sau 25 de lei, tot în funcție de monedă.

Ce se întâmplă cu clienții Premium și Metal

Mai mult, Revolut a anunțat că în funcție de câți bani se trimit și de destinație, comisioanele de transfer internațional vor fi cuprinse între 1.5 și 25 lei. Clienții Premium și Metal vor beneficia în continuare de o alocație de plăți gratuite. Transferurile în euro în  țările din cadrul SEPA, inclusiv în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, se vor menține gratuite pentru toți clienții.

Conform Revolut, în cazul utilizatorilor Standard și Plus nu se permite nici un transfer internațional fără comision. Aceste planuri sunt mai degrabă pentru persoanele care fac transferuri internaționale doar ocazional. Pentru utilizatorii Premium, este permisă o plată internațională fără comision pe lună. În cazul clienților Metal, sunt permise trei plăți internaționale fără comision pe lună.