Coronavirusul a suferit o mutație în Romania
Coronavirusul a suferit o mutație în Romania

A apărut varianta românească a coronavirusului. Tulpina depistată în țara noastră este mult mai rezistentă. Deja, această variantă de coronavirus circulă în mai multe țări.

Coronavirusul a suferit mutații în România. Este mult mai rezistent ca celelalte variante

A apărut și varianta românească a coronavirusului. Noua tulpină depistată în țara noastră este mult mai rezistentă, atât la vaccinurile anti-covid, precum și la tratament.

Virusul Covid19 a suferit o mutație şi în ţara noastră, mutație numită N439K, după cum transmite România TV. Tulpina a fost depistată prima dată în România în luna mai 2020, dar autoritățile de la Bucuresti nu au comunicat nimic pe acest subiect.

Coronavirusul a suferit o mutatie in Romania
Coronavirusul a suferit o mutatie in Romania

Varianta românească de coronavirus ar fi mai puternică

Această mutaţie a fost descoperită la Institutul ”Cantacuzino”, dar nici până în prezent nu se ştie dacă ea este mai agresivă. Totuşi, mai mulţi specialişti citaţi de România TV afirmă că ea este rezistentă la medicamentele şi vaccinurile existente în momentul de faţă pe piaţă.

Noua mutaţie este prezentă mai ales în nordul continentului, Danemarca raportând aproximativ 800 de cazuri de infecţie cu tulpina N439K. Totodată, au fost semnalate cazuri în Irlanda, Republica Cehă, Elveţia, Anglia, Australia şi Noua Zeelandă.

Virusul bântuie și prin Danemarca

Agenția de presă rusă TASS scria în luna decembrie a anului trecut că 10% din populația testată pozitiv în Danemarca era infectată cu o mutație e coronavirus pe nume N439K, care a fost detectată prima dată în România, anul trecut, în luna mai și de atunci s-a extins în alte țări ale Uniunii Europene.

Cercetătorii chinezi au descoperit că tulpina românească e mai rezistentă la anticorpi decât varianta originală a COVID-19.

Noua tulpina britanică a suferit și ea o mutație

Suntem îngrijorați de cât de eficient va fi un vaccin în cazul tulpinii  N439K. Prin urmare, ar fi indicat să monitorizăm prevalența acestei tulpini și dacă aceasta afectează cele mai vulnerabile grupuri de oameni”, spunea cercetătorul Tyra Grove Krause, citată de TASS.

Până în prezent, cele mai contagioase şi agresive mutaţii ale noului coronavirus sunt tulpinile britancă, sud-africană şi braziliană. Mai mult decât atât, tulpina britanică a suferit ea însăşi o mutaţie.