Numarul imbolnavirilor cu coronavirus printre copii s-a dublat
Numarul imbolnavirilor cu coronavirus printre copii s-a dublat

Sunt VEȘTI PROASTE după ce s-a aflat că deschiderea școlilor a dublat numărul de cazuri de COVID-19 la copii. Ce se întâmplă, citiți în articolul de mai jos.

Numărul îmbolnăvirilor cu coronavirus în rândul copiilor s-a dublat

Vești proaste. Numărul îmbolnăvirilor printre copii s-au dublat după redeschiderea șcililor care a avut loc pe data de 8 februarie, scrie rtv.net.

Medicul Mihai Craiu este cel care a tras semnalul de alarmă, după ce a analizat un studiu făcut public recent de Institutul de Sănătate Publică.

Deschiderea scolilor a dublat numarul copiilor care s-au imbolnavit de coronavirus
Deschiderea scolilor a dublat numarul copiilor care s-au imbolnavit de coronavirus

Copiii și tinerii, tot mai afectați de coronavirus

Specialiştii au precizat că ”se observă că ratele de incidenţă săptămânală au crescut majoritar în grupa de vârsta 0-19 de ani şi în grupa de vârstă 20-39 de ani”.

La o analiză mai fină a grupelor de vârstă se observă ca s-au înregistrat creșteri în toate grupele sub 19 ani (0-4 ani, 5-9 ani, 10-14 ani si 15-19 ani), iar în cadrul grupei de vârsta 20-39 de ani, doar în subgrupele 30-34 ani şi 35-39 ani”, arată datele INSP.

Cum afectează coronavirusul copiii

Astfel, numărul cazurilor de COVID-19 la copii s-a dublat după deschiderea şcolilor. ”Urmărind evoluția ratelor de incidenţă din grupele de vârsta 0-4 ani, 5-9 ani, 10-14 ani şi 15-19 ani se observă că acestea au o creștere mai accelerată decât cursul general al epidemiei”.

Clarificări necesare… 97% din acești copii infectați sunt acasă, doar 2.9% fiind spitalizați. Iar, dintre cei spitalizați, jumătate au o formă minoră de boală, dacă au totuși ceva, pentru că mulți sunt asimptomatici! Dacă este, încă odată, clar că maladia COVID-19 nu este o amenințare pentru copiii anterior sănătoși, să analizăm efectul invers: cât de periculos este un copil cu această maladie pentru ceilalți?

Răspunsul experților este :

1. Copiii au risc de a fi infectați de 2 ori mai mic decât adulții
2. Cantitatea de virus pe care o eliminăm în aerosoli crește cu vârsta și cu greutatea
3. Copiii asimptomatici rareori transmit boala în familie”, a scris dr. Mihai Craiu, pe pagina personală de Facebook.

De obicei când ceva rău se întâmplă altora ne gândim că aceștia sigur au făcut ceva greșit. Iar când ni se întâmplă nouă ne gândim că am avut ghinion sau e o conspirație, etc, etc…

Școlile trebuie să rămână deschise

O spun pentru a nu știu câta oară – școlile trebuie să rămână deschise, respectând regulile și MAI ALES aerisind clasele.

Risc 0 nu există niciunde, dar vom putea trece peste asta împreună, deși unii au ales doar să se vaite și să caute nod în papură”, a mai precizat medicul Mihai Craiu.