Cum sa decongelezi rapid carnea
Cum sa decongelezi rapid carnea

ProfiNews vă prezintă o metodă inedită de decongelare a cărnii. Metoda funcționează în doar câteva minute. Acest mod de decongelare este folosit de mii de ani în China! Așadar, dacă vrei să afli cum să decongelezi carnea rapid, citește articolul de mai jos!

Cum să decongelezi carnea rapid prin metoda asiatică

Vin oaspeți la masă, dar nu aveți carnea decât în colgelator? Nu este nicio problemă. Noi v învățăm cum să decongelați carnea bocnă în doar câteva minute, fără cuptor cu microunde. De fapt, această metodă este mai eficientă chiar și decât cuptorul cu microunde.

Tot ce aveți nevoie pentru a decongela carnea este pușină sare, oțet și apă caldă. În primul rând, se scoate carnea congelată din pungă, se pune într-un castron destul de adânc încât să încapă bine toată carnea.

Cum sa decongelezi rapid carnea
Cum sa decongelezi rapid carnea

Totul durează mai puțin de 10 minute

Pasul doi: luăm sare și presărăm peste carnea congelată. Nu trebuie să punem prea multă, dar nici puțină. Trebuie să avem grijă ca aceasta să ajungă bine pe toată suprafața cărnii congelate, cel puțin pe partea de sus.

După acest pas, luăm sticla cu oțet și stropin carnea congelată. La fel, trebuie să ne asigurăm că oțetul a intrat în contact cu toată suprafața cărnii congelate. Lăsăm câteva minute să acționeze ingredientul minune, apoi umplem vasul respectiv cu apă călduță.

Ne facem un ceai, iar n acest timp ne uităm în castronul cu carnea congelată. Va începe să facă bule de aer. Până se răcește ceaiul, carnea noastră va fi congelată și petrecerea poate începe.

Vă recomandăm să clătiți carnea înainte de a o pune pe grătar sau la cuptor, pentru a îndepărta excesul de sare, dar și mirosul înțepător de oțet. Musafirii dumneavoastră nu vor crede niciodat că în urmă cu doar 10 minute carnea respectivă era congelată bocnă.