A murit Petr Kellner, proprietarul PRO TV
A murit Petr Kellner, proprietarul PRO TV

Este doliu în lumea miliardarilor. A murit Petr Kellner, proprietarul PRO TV. Acesta a decedat în urma unui accident de elicopter în Alaska.

Petr Kellner, proprietarul PRO TV, a murit întru-un accident aviatic

Doliu în lumea miliardarilor. A murit Petr Kellner, proprietarul PRO TV, într-un accident aviatic produs în Alaska. ”Cel  mai bogat om din Cehia”, aşa cum în prezintă publicaţia The Guardian, este una dintre cele cinci victime ale accidentului.

Proprietarul Pro TV, Petr Kellner, a murit în accidentul aviatic din Alaska, scrie Mediafax. Cel puţin cinci persoane au murit, iar alta a fost rănită după ce elicopterul s-a prăbuşit în zona unui gheţar din statul american Alaska, informează surse citate de postul ABC News.

Petr Kellner era cel mai bogat om din Cehia
Petr Kellner era cel mai bogat om din Cehia

Unde s-a prăbușit elicopterul

Accidentul aerian a avut loc în zona Gheţarului Knik, amplasat la 80 de kilometri est de oraşul Anchorage. Nu se știe dacă elicopterul s-a prăbuşit pe gheţar sau în apropierea de acesta.

Echipele de salvare au localizat duminică după-amiază (în cursul nopţii de duminică spre luni, ora României) resturile elicopterului şi au găsit cinci persoane decedate, dar şi un rănit. Persoana rănită este în stare gravă şi a fost transportată de urgență la spital.

Elicopterul efectua un zbor turistic

Accidentul aerian este investigat de Oficiul american pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB). Elicopterul probabil efectua un zbor turistic în zona Gheţarului Knik, care este situat în partea de nord a Munţilor Chugach.

Petr Kellner deţine fondul de investiţii PPF, care a mai avut afaceri în România în ultimii 15 ani. În acest moment, fondul deţine două clădiri de birouri lângă guvern: Metropolis şi Crystal Tower.

Acţiunile CME, tranzacţionate pe bursa americană

PPF a plătit grupului american AT&T 1,1 mld. dolari pentru această tranzacţie. Acţiunile CME sunt tranzacţionate pe bursa americană Nasdaq şi pe bursa de la Praga.

Postul de televiziune Pro TV a fost înfiinţat la începutul anilor ’90 de către Adrian Sârbu, împreună cu Ronald Lauder, cel care controla atunci grupul CME.