Nici anul viitor nu scăpăm de pandemie
Nici anul viitor nu scăpăm de pandemie

Premierul Florin Cîțu a venit cu declarații care dau fiori reci românilor. Șeful Executivului a avut prima reacție după protestele din toată țara, când românii au ieșit cuu miile pentru a-și striga nemulțumirile față de noile măsuri de restricție. În aceeași declarație, Cîțu a spus că pandemia ar putea continua și anul viitor.

Nici anul viitor nu scăpăm de pandemie

Florin Cîțu a declarat că îi înțelege pe românii care au ieșit în stradă, obosiți după un an de pandemie. A recunoscut că și el este obosit, dar trebuie să merge cu toții înainte și să respectăm legea.

Premierul a spus că românii sunt liberi să protesteze, însă doar cu respectarea legislației în vigoare. ”Știm că există în societate o oboseală după un an în care am combătut această pandemie, dar încă nu am trecut. E novoie de încă un efort să trecem peste această perioadă. Am luat măsuri pentru a încetini gradul de răspândire a virusului şi pentru a ne permite să accelerăm campania de vaccinare”, a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Nici anul viitor nu scăpăm de pandemie
Nici anul viitor nu scăpăm de pandemie

Autoritățile se pregătesc pentru prelungirea pandemiei de coronavirus

Premierul a adăugat că România va avea în plus 4,5 milioane de doze de vaccin în luna aprilie. ”Vom creşte capacitatea de a vaccina la 100.000 de persoane zilnic şi, faţă de planul iniţial, dacă acest calendar de livrare a vaccinurilor se păstrează, vom putea vorbi de vaccinarea a 10 milioane de cetăţeni în luna august, în loc de luna septembrie. Dar totul depinde de noi, să putem şi să mergem să ne vaccinăm”, a spus Cîțu.

Premierul a spus că prioritatea sa este continuarea vaccinărilor. ”Românii pot să protesteze atât timp cât nu încalcă legislația în vigoare. Dreptul de a avea o opinie în România rămâne, avem opinii diferite, pentru mine foarte important e să continue campania de vaccinare. Este foarte important să găsim cele mai bune măsuri pentru a-i ajuta pe români. Ştiţi foarte bine, sunt spitale foarte aglomerate, de aceea luăm aceste măsuri. În acest moment pe acest lucru mă concentrez. Oamenii trebuie să respecte legea, toţi trebuie să respectăm legea”, a spus Cîţu.

”Îi înţeleg pe români”

Premierul Florin Cîțu a venit apoi cu o declarație care ar trebui să ne pună pe gânduri pe toți. Așadar, autoritățile se tem că pandemia s-ar putea prelungi și anul viitor, iar pentru acest scenariu au fost cumpărate mai multe vaccinuri decât era nevoie.

”Îi înţeleg pe români că după un an au obosit, toţi am obosit, ne luptăm cu pandemia de un an de zile şi am făcut toate eforturile. Am comandat doze de vaccin mai multe decât am avea nevoie, pentru a ne asigura că dacă este nevoie şi anul viitor vom avea acest vaccin. Dacă nu este nevoie, vom putea să exportăm. Adică trebuie să ajutăm şi populaţia din jurul României, nu este de ajuns să vaccinăm cetăţenii României dacă vrem să scăpăm de pandemie. Vom face toate eforturile şi sunt gata să stau la masă cu orice vine cu soluţii pentru a-i ajuta pe români în această perioadă dificilă”, a adăugat el.