Ministrul Muncii si cel al Sanatatii vor fi amendati pentru zadarnicirea combaterii pandemiei
Ministrul Muncii si cel al Sanatatii vor fi amendati pentru zadarnicirea combaterii pandemiei

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, și cel al Sănătății, Vlad Voiculescu, vor fi amendați pentru zădărnicirea combaterii pandemiei de coronavirus! Cel puțin așa a spus ministrul de Interne, Lucian Bode. Cei doi reprezentanți ai Guvernului au fost surprinși fără mască de protecție.

Ministrul Muncii și cel al Sănătății vor fi amendați pentru zădărnicirea combaterii pandemiei

Primul care a călcat pe bec a fost chiar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a fost surprins fără mască de protecție chiar pe holurile Parlamentului. Mai mult, acesta a mai vorbit cu cineva în timp ce renunțase la masca de protecție.

”Eram într-o conferință video mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu. La un moment dat mi-a fost atrasă atenția și mi-am pus la loc masca. Fără îndoială, am greșit și toate criticile sunt justificate. Regulile trebuie respectate”, a scris Vlad Voiculescu.

Raluca Turcan a încălcat legea

Raluca Turcan a fost și ea în centrul atenției, după ce a plantat copaci alături de mai multe persoane La întoarcre, Raluca Turcan s-a înghesuit într-o mașină cu alte 8 persoane. Mai mult, în spațiul public a mai apărut o fotografie cu Raluca Turcan. Aceasta mânca alături de mai multe peersoane, într-un spațiu destul de mic.

Lucian Bode a declarat în urmă cu scurt timp că legea se aplică pentru toată lumea, așadar și pentru cei doi miniștri ai Guvernului Cîțu. Întrebat când vor fi aplicate amenzile pentru cei doi miniștri, Lucian Bode a spus că, potrivit legii, autoritățile au la dispoziție 6 luni de zile pentru a aplica sanțiunile. respective.