Gabi Lunca a fost inmormantata unde si-a dorit
Gabi Lunca a fost inmormantata unde si-a dorit

Gabi Luncă a fost înormântată marți, la cimitirul Dămăroaia. Marea artistă a muzicii românești nu a avut parte însă de o înmormântare demnă de numele său, din cauza pandemiei de coronavirus.

Gabi Luncă a fost înmormântată unde și-a dorit

Cu toare acestea, familia artistei a făcut totul pentru ca ea să fie înmormântată creștinește. Nu s-a putut ține un priveghi clasic, dar luni seara, la Romexpo, aproximativ 150 de persoane s-au recules în apropierea sicriului sigilat, în care a fost depus trupul artistei. Cortegiul funerar a făcut o primă oprire la Televiziunea Română, acolo unde Gabi Luncă a fost de nenumărate ori în cariera sa de artistă. La Televiziune Publică a fost depus un portret al artistei. O altă oprire a fost în fața case sale, unde a trăit adevăratele bucurii ale vieții, alături de copiii săi.

Trebuie menționat faptul că pe tot parcursul, cortegiul funerar a fost însoțit de lăutari care au cântat melodii din repertoriul celebrei Gabi Luncă, dar și de polițiști, care au vegheat ca restricșiile să fie respectate. Artista a lăsat cu limbă de moarte familiei ultima sa dirință. Să fie îngroopată la cimitirul Dămăroaia, unde să fie aduse și rămășițele trupești ale soțului său, celebrul Ion Onoroiu, îngropat într-un alt cimitir. Familia i-a respectat dorința și a cumpărat un cavou la cimitirul Dămăroaia, unde Gabi Luncă își va dormi somnul de veci. Strămutarea osemintelor tatălui lor însă va mai dura, dar cu siguranță vor fi aduse tot la cimitirul Dămăroaia.

Gabi Lunca a fost inmormantata unde si-a dorit
Gabi Lunca a fost inmormantata unde si-a dorit

Artistă, misionară creștină și filantroapă

Gabi Luncă, pe numele real Elena Gabriela Onoriu, s-a născut la 16 octombrie 1938, în Vărbilău, Prahova, și a murit la data de 2 aprilie 2021. Ea a fost o cântăreață de muzică populară și lăutărească din România. Din anul 1992, aceasta a cântat numai muzică religioasă. Gabi Luncă a fost cetățean de onoare al comunelor Șiria (județul Arad) și Vărbilău (județul Prahova), dar a fost și misionară creștină, și filantroapă. Mai mulți artiști și-au exprimat regretul față de moartea lui Gabi Luncă, printre care și interpreta de muzică populară, Elena Merișoreanu.

”Nu pot să cred Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu și acum doamna Gabi. Am fost şocată când mi-aţi dat vestea. Câte inimi au bucurat oamenii aceștia, să aibă așa o moarte. Doar cei care nu cred, care țin măștile pe jos, poate că ar trebui să meargă o zi în spital să vadă cum stau oamenii ăia (n.r medicii) îmbrăcați și nu beau apă și nu merg la toaletă. Soțul meu a ieșit din spital și a zis că este îngrozitor pentru oamenii aceia care ne îngrijesc.

I-a luat Dumnezeu așa de repede. Dumnezeu să-i ierte și să-i odihnească în pace, să le facă drumul liniștit spre cer, că au făcut numai bine, au bucurat atâtea suflete pe pământul ăsta. Muzica lăutărească a stat pe mâine acestor oamenii în gâtul lor, în sufletele lor curate și dragi. Doamna Gabi era o persoană deosebită”, a spus Elena Merişoreanu, la Antena 3.