Un tanar a murit dupa ce a fost obligat sa faca genuflexiuni
Un tanar a murit dupa ce a fost obligat sa faca genuflexiuni

Caz șocant în Filipine, acolo unde un tânăr a murit după ce a fost forțat să facă prea multe genuflexiuni! Cei care au dictat ”sentința” au fost mai mulți polițiști locali. Ce făcuse tânărul atât de grav încât a atras furia agenților locali, citiți în articolul de mai jos.

Un tânăr a murit după ce a fost obligat să facă genuflexiuni

Opinia publică din Filipine este șocată, după ce un tânăr de doar 28 de ani și-a pierdut viața, după ce a fost obligat să facă genoflexiuni. Totul a avut loc în orașul General Trias, din provincia Cavite, potrivit The Guardian.

Darren Manaog Peñaredondo a fost surprins cumpărând apă după ora 18:00, încălcând astfel restricțiile în vigoare în orașul General Trias. Provincia se află în carantină din cauza pandemiei de coronavirus, iar oamenii nu au voie să mai iasă din case nejustificat între orele 18:00 și 5:00. Partenera lui Peñaredondo, Reichelyn Balce, a declarat pentru o sursă locală că iubitul ei și un alt bărbat care ar fi încălcat restricțiile anti-Covid au fost ”duși săptămâna trecută în Plaza Malabon, în fața curții municipale și au fost obligați să facă exerciții fizice, câte 100”.

Sentința a crescut vertiginos

De la 100 de genuflexiuni, s-a ajuns la 300 de genuflexiuni, din cauză că cei doi prieteni nu s-au sincronizat, iar autoritățile i-au pus să reia de la capăt exercițiile fizice.

”Peñaredondo a ajuns acasă a doua zi, la 8 dimineața și nu se putea mișca fără să fie ajutat”, a scris iubita tânărului pe Facebook. Tânărul i-a spus partnrei sale prin ce a trecut și a recunoscut că a căzut de mai multe ori la pământ, în timpul exercițiilor, dar oamenii legii nu au arătat compasiune.

”În acea zi s-a străduit să meargă, dar doar reușea să se târască”, a scris ea. Mai târziu a început să aibă convulsii, iar inima i s-a oprit. Tânăra a chemat de urgență ambulanța, medicii au încercat să-l resusciteze, dar într-un final nuau mai avut ce face, decât să declare moartea tânărului respectiv.

Anchetă în desfășurare

Șeful poliției din oraș, colonelul Marlo Nillo Solero, a declarat pentru presa locală că oamenii aflați în subordinea sa nu aplică astfel de pedepse pentru cei care încalcă restricțiile. Primarul orașului, Antonio Ferrer, a confirmat într-o declarație postată pe Facebook că se desfășoară o anchetă în acest caz.

Situația se agravează și în Filipine, unde autoritățile au fost nevoite să prelungească carantina cu încă o săptămână, după numărul tot mai mare de infectări. Filipine a raportat peste 795.000 de cazuri de infectare și 13.425 de decese, cele mai multe din Asia de Sud-Est, după Indonezia.