La munte se vor inregistra si ninsori
La munte se vor inregistra si ninsori

Primăvara de aceste zile poate fi confundată foarte ușor cu iarna. Astfel, ANM a avertizat că urmează 3 zile cu temperaturi neobișnuite pentru data calendaristică în care ne aflăm.

Foaia întoarce foaia. Vine gerul. Unde va mai ninge

Primăvara e ca iarna în această perioadă. ANM avertizează că urmează 3 zile cu ger de crapă pietrele. Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis, miercuri, o informare meteo de vreme deosebit de rece, brumă și îngheț pentru următoarele 3 zile. În București, minima va ajunge la 0 grade.

Astfel, începând de miercuri ora 15.00 până sâmbătă ora 10.00, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an, mai ales în timpul nopţilor şi al dimineţilor, când se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade Celsius în special în nordul și în centrul țării și în dealurile din sudul teritoriului.

Temperaturile vor cobori și la minus 5 grade Celsius
Temperaturile vor cobori și la minus 5 grade Celsius

Unde va ninge

De asemenea, meteorologii avertizează că se va produce brumă și pe alocuri îngheț la sol.

În plus, temporar, în după-amiaza zilei de miercuri, 7 aprilie și în cursul zilei de joi, 8 aprilie, în zonele de deal și de munte vor mai fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare.

Prognoză specială și pentru București

Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului menționat, în sud-vest și centru, cu viteze în general de 45-55 de kilometri la oră, iar la munte peste 60-70 de kilometri la oră, spulberând zăpada.

Pentru același interval, ANM a emis o prognoză specială și pentru Capitală. Și în București vremea se va menține deosebit de rece pentru perioada calendaristică, îndeosebi în timpul nopților și dimineților.

Iarnă și în Capitală. La cât ajung temperaturile

Vor fi temperaturi maxime de 10-13 grade Celsius și minime de 0-2 grade Celsius, cu valori mai scăzute în zona periurbană în noaptea de joi spre vineri (08/09 aprilie) și în noaptea de vineri spre sâmbătă (09/10 aprilie) spre -3…-2 grade Celsius.

În plus, se va produce brumă. Nu în ultimul rând, în prima parte a intervalului, trecător vor mai fi ploi slabe, iar în după-amiaza zilei de joi (08 aprilie) vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat.