Restrictiile, ridicate in noaptea de Inviere
Restrictiile, ridicate in noaptea de Inviere

Restricțiile vor fi ridicate în noaptea de Înviere, după cum au stabilit autoritățile! Nu toate restricțiile vor fi ridicate, ci doar cele de circulație. Cât timp vor avea la dispozișie românii să meargă la slujba de Înviere și la biserică, citiți în articolul de mai jos.

Restricțiile, ridicate în noaptea de Înviere

Executivul a prelungit joi starea de alertă pentru alte 30 de zile și a adăugat noi prevederi pentru perioada Sărbătorilor de Paște. De asemenea, Hotărârea de Guvern prevede limitarea gradului de ocupare în stațiunile de pe litoral la 70%.

Potrivit documentului adoptat de Guvern, în noaptea de Înviere sunt ridicate restricțiile de circulație. Astfel, românii vor putea merge la slujbă și pot circula fără declarație pe proprie răspundere până la ora 5 dimineața.

Restrictiile, ridicate in noaptea de Inviere
Restrictiile, ridicate in noaptea de Inviere

Programul magazinelor va fi prelungit pe 23 aprilie și pe 30 aprilie

Românii vor avea timp să-și facă și cumpărăturile, deoarece Guvernul a prelungit programul magazinelor de Paște până la ora 20:00, în localitățile unde rata de incidență nu ar fi permis ca acestea să fie deschise după ora 18:00. Magazinele vor fi deschise până la ora 20:00 în zilele de vineri 23 aprilie și în Vinerea Mare, pe 30 aprilie.

”Prin excepţie de la prevederile alin. (3) şi (4), în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00. În intervalul orar 20,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la
domiciliu”, se arată în anexa Hotărârii de Guvern.

De asemenea, în toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

Cum se vor caza turiștii pe litoral, de Paște

În tot acest timp, unitățile de cazare de pe litoral vor fi obligate să cazeze turiști doar în limita a 70% din spațiile de cazare. ”Se limitează gradul de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistică, astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările şi completările ulterioare, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, în următoarele localităţi:

a) Zona Mamaia Nord, județul Constanța
b) Năvodari, județul Constanța
c) Mamaia și Mamaia-Sat, județul Constanța
d) Constanța, județul Constanța
e) Agigea, județul Constanța
f) Eforie Nord, județul Constanța
g) Eforie Sud, județul Constanța
h) Techirghiol, județul Constanța
i) Tuzla, județul Constanța
j) Costinești, județul Constanța
k) Neptun-Olimp, județul Constanța
l) Jupiter, județul Constanța
m) Cap Aurora, județul Constanța
n) Venus, județul Constanța
o) Saturn, județul Constanța
p) Mangalia, județul Constanța
q) 2 Mai, județul Constanța
r) Vama Veche, județul Constanța”.