Raed Arafat anunta restrictii mai dure daca rata de infectare depaseste 7,5 la mie
Raed Arafat anunta restrictii mai dure daca rata de infectare depaseste 7,5 la mie

Raed Arafat a spus ce se întâmplă când rata de infectare va depăși 7,5 la mia de locuitori. Care vor fi noile restricții, vedeți în articolul de mai jos.

Se anunță restricții mai dure în București. Ce se întâmplă când rata de infectare din București va depăși 7,5 la mia de locuitori

Raed Arafat a anunțat ce se întâmplă când rata de infectare va depăși 7,5 la mie în București, scrie antena3.ro. În Capitală ar putea fi aplicate restricţii mult mai dure în foarte scurt timp.

Dacă rata de infectare trece de 7,5 la mia de locuitori, magazinele se vor închide la ora 18:00, nu doar în weekend, ci toată săptămâna. În plus, circulaţia ar fi restricţionată după ora 20:00 în fiecare zi.

Se anunta restrictii mai dure in Bucuresti
Se anunta restrictii mai dure in Bucuresti

Cât a fost rata de infectare, ieri, în București

Ieri, rata de infectare în capitală a fost de 7,02 la mia de locuitori, iar datele publicate de Ministerul Sănătăţii pe sectoare anticipează pentru luni o creştere a acestei cifre.

Creșterea este lentă, nu este rapidă, dar totuși este o creștere. De alaltăieri creșteri de 0,1, de 0,2 au fost în 32 de județe. Asta ne atenționează că situația nu este stabilă. De asta s-au luat unele măsuri, chiar mai ușoare decât în altre țări, care ne permit să controlăm situația și să meargă mai bine și campania de vaccinare”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

De ce se se închid magazinele la ora 18:00

Raed Arafat a explicat de ce s-a luat decizia închiderii magazinelor la ora 18.00 la o rată de peste 7,5 la mie.

Au fost discuții (în ședința conducerii PNL – n.r.). (…) La magazin toată lumea merge. Dacă le lăsăm deschise până la ora 24, lumea tot va merge. Regula magazinului a fost corelată cu regula interdicției circulației. Dacă circulația se interzice la ora 20.00, atunci cu două ore înainte magazinele se opresc ca să poată ajunge oamenii să poată ajunge acasă”, a mai spus Raed Arafat.

Decalarea programului de lucru, o soluție

În plus, șeful DSU, raed Arafat, a mai spus că o altă măsură benefică ar fi decalarea programului de lucru.

Magazinele se închid la ora 18.00 și intră în vigoare restricții de circulație pentru toată populația începând cu ora 20.00, în localitățile unde rata de incidență este de peste 7,5 la mia de locuitori.