Vlad Voiculescu a fost revocat din funcția de Ministru al Sănătății
Vlad Voiculescu a fost revocat din funcția de Ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcția de Ministru al Sănătății! Premierul Florin Cîțu a fost cel care l-a revocat din funcție pe ministrul Sănătății, dar și pe secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan.

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcția de Ministru al Sănătății

Vlad Voiculescu a fost implicat în mai multe scandaluri, după ce a fost surprins fără mască de protecție în Parlament, apoi a declarat că românii morți de coronavirus nu sunt îngropați dezbrăcați.

Mai mult, a încercat să dea vina pe angajații de la pompe funebre pentru faptul că pacienții sunt îngropați fără haine. A insistat chiar că ordinul de ministru nu prevede nicăieri ca înmormântările să se desfășoare astfel.

Vlad Voiculescu a fost revocat din funcția de Ministru al Sănătății
Vlad Voiculescu a fost revocat din funcția de Ministru al Sănătății

Gafele lui Vlad Voiculescu

Ordinul de ministru chiar prevedea acest lucru, iar Vlad Voiculescu a aflat în direct, la TV. Chiar și când a aflat acest lucru a refuzat să-și ceară scuze celor peste 25 de mii de familii care au fost nevoite să-și îngroape morții fără haine.

Picătura care a umplut paharul a fost schimbarea criteriilor după care localitățile din România intră în carantină, fără ca nimeni să știe. Nici chiar premierul Florin Cîțu se pare că nu a știut, fiind nevoit să afle după ce ordinul semnat de Andreea Moldovan a fost publicat în Monitorul Oficial.

Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.

”Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi”, a scris prmierul Florin Cîțu pe Facebook.

Demiterea lui Vlad Voiculescu ar putea rupe coaliția de guvernare. USR-PLUS s-a opus vehement demiterii lui Vlad Voiculescu, amenințând zille trecute cu ieșirea de la guvernare. În acest moment, conducerea USR-PLUS s-a strâns într-o videoconferință, unde se face planul după demiterea lui Vlad Voiculescu. Trebuie precizat faptul că Dan Barna va prelua interimar conducerea Ministerului Snătății.