Geert Vanden Bossche, virolog independent
Geert Vanden Bossche, virolog independent

Virologul lui Bill Gates. Vaccinarea anti-covid, o catastrofă pentru omenire. Ce argumente aduce omul de știință, citiți în articolul de mai jos.

Vaccinarea în masă împotriva coronavirusului poate fi o catastrofă pentru omenire. Virologul lui Bill Gates a făcut dezvăluiri

Virologul lui Bill Gates crede că vaccinarea în masă anti-covid ar putea fi o catastrofă pentru omenire. Măsurile luate până acum împotriva pandemiei de Covid nu ar face altceva decât să transforme un virus relativ inofensiv într-o armă biologică de distrugere în masă, explică virologul.

Astfel, vaccinarea în masă poate provoca o catastrofă globală fără egal pentru că promovează apariția unor noi variante dominante, mai infecțioase, spune virologul.

Vaccinarea in masa ar face mai mult rau decat bine, crede Geert Vanden Bossche, virolog independent
Vaccinarea in masa ar face mai mult rau decat bine, crede Geert Vanden Bossche, virolog independent

Care ar fi cea mai bună soluție în privința pandemiei

Cea mai bună soluție ar fi lăsarea pandemiei să-și urmeze cursul natural, fie înlocuirea actualelor vaccinuri ucigașe cu vaccinuri salvatoare de vieți.

Campaniile de vaccinare în masă pot reduce substanțial ratele de infectare și, prin urmare, apariția unor noi variante ale virusului. Deci intensificarea campaniilor de vaccinare ar trebui să poată preveni circulația noilor variante ale virusului. Acest postulat simplist este fundamental greșit”, a declarat virologul Geert Vanden Bossche, care atrage atenția asupra faptului că actualele și următoarele campanii de vaccinare în masă vor conduce la o circulație amplificată a variantelor virale mai infecțioase, scrie alephnews.ro.

Virologul lui Bill Gates a chemat la dialog OMS

Dr. Geert Vanden Bossche, virolog independent și expert în vaccinuri, a avut începând din luna martie mai multe intervenții publice, în care avertizează asupra riscurilor folosirii vaccinării în timpul pandemiei de Covid-19 și a adresat o scrisoare deschisă către Organizația Mondială a Sănătății, chemând la dialog și imediată intervenție toate autoritățile, oamenii de știință și experții din întreaga lume, aceasta fiind unica și cea mai importantă urgență de sănătate publică.

Dr. Geert Vanden Bossche a lucrat mulți ani în cadrul unora dintre cele mai mari companii medicale din lume: în cadrul companiei GlaxoSmithKline, la Novartis Vaccines & Diagnostics, a fost coordonator al Programului GAVI (Alianța Globală pentru Vaccinuri și Imunizare), de vaccinare împotriva Ebola, a fost angajat al fundației Bill & Melinda Gates, în cadrul unui departament care se ocupa cu descoperirea vaccinurilor și la Centrul German pentru Cercetarea Infecțiilor (DZIF). CV-ul impresionant al expertului poate fi consultat pe pagina sa de LinkedIn.

Vaccinurile nu ar reuși să genereze imunitatea colectivă

În prezent există un consens general între specialiști, că, într-adevăr, vaccinurile nu vor reuși să genereze imunitatea colectivă, declară expertul în vaccinuri. Mai mult, acestea nu vor reuși nici să elimine numărul tot mai mare de tulpini extrem de infecțioase, deoarece anticorpii vaccinali nu se mai potrivesc cu varianta proteinei spike a tulpinilor în circulație.

Virologul belgian demontează discursul tuturor celor care susțin că vaccinarea în masă accelerată va diminua apariția variantelor dominante, va reduce ratele de infecție virală și va aplatiza curbele de morbiditate și mortalitate și trage un semnal de alarmă în fața unei stări de urgență.

La persoanele sănătoase coronavirusul nu cauzează decât forme ușoare sau chiar niciun simptom

La marea majoritate a persoanelor sănătoase, tulpina originală a virusului care produce Covid-19 a cauzat doar simptome ușoare, sau chiar niciun simptom.

Deci, înainte de a recomanda administrarea oricărui tip de vaccin Covid-19 tuturor, trebuie mai întâi să ne asigurăm că vaccinul va reduce rata morbidității și mortalității sub ratele pe care le-am putea aștepta dacă am lăsa pandemia să își desfășoare cursul natural”, spune Geert Vanden.