Idee de meniu de Florii 2021-Plachie de peste
Idee de meniu de Florii 2021-Plachie de peste

De Duminica Floriilor, Profinews îți propune o delicioasă plachie de pește. Rețeta poate fi făcută cu succes pentru că de Florii se mănâncă pește și este foarte gustoasă.

Cu ce să îți servești invitații de Florii 2021. Rețetă de plachie de pește delicioasă

De Duminica Floriilor îți propunem o delicioasă plachie de pește. Plachia de pelte se poate mânca de Duminica Floriilor, întrucât este zi de dezlegare la pește.

În plus, invitații vor fi dați pe spate de gustul delicios al acestui preparat, iar plachia se face relativ ușor, poate fi preparată de oricine, nenecesitând mari calități de bucătar. De asemenea, preparatul special de Florii se pregătește și repede, nu durează ore în șir.

Delicoasa plachie de peste, idee de meniu de Florii
Delicoasa plachie de peste, idee de meniu de Florii

Ingredientele necesare preparării felului principal de Florii-plachie de pește:

– 1 kg peste proaspat sau congelat (merge foarte bine si macrou, dorada, somon, cod…)
– 600 g ceapa
– 2 morcovi subtiri
– 2 ardei grasi diferit colorati
– 500 ml suc de rosii sau 2-3 linguri bulion (sau rosii proaspete)
– Ulei de masline sau floarea soarelui – 3 linguri
– Sare
– Piper proaspat macinat
– Ardei iute
– 2 frunze dafin
– 3-4 catei de usturoi
– 1 pahar cu vin alb sec sau 2-3 linguri otet
– 1 lingurita zahar
– Marar si patrunjel proaspat

Cum se prepară delicioasa plachie de pește de Florii 2021

Pentru început peștele se curață de solzi, dacă are, se eviscerează, se scot branhiile și se spală bine sub jet de apă rece.

Se șterge peștele cu prosoape de hârtie și se condimentează cu sare pe toate părțile, inclusiv pe interior. Peștele se lasăapoi la frigider 10-15 minute ca să își ia sare. Între timp legumele se curăță, se spală ți se taie felii fine (joulienne, peștișori) ardeii grasi și ceapa, iar morcovul și ardeiul iute-rondele.

Legumele trebuie înăbușite bine

Apoi, într-o tigaie se pune uleiul la încins, se adaugă ceapa, morcovul și ardeiul și se călesc timp de 5 minute la foc iute, după care se adaugă puțină apă și se reduce focul, până se înmoaie legumele.

După ce legumele s-au gătit se adauga bulionul sau roșiile și se mai lasă să fiarbă câteva minute.

Cum se servește plachia de pește de Florii 2021

Se așează peștele în tavă, se adaugă usturoiul tăiat felii, frunza de dafin, piperul, zaharul, legumele înăbușite și se completează cu apă cât să fie peștele acoperit și se bagă la cuptor. După ce peștele s-a gătit se adaugă vinul și se mai lasa puțin la cuptor.

După ce plachia a fost scoasă de la cuptor se presară peste ea verdeața tocata. Plachia de pește poate fi servită atât caldă sau rece, precum și cu mămăligă sau pâine. Vă dorim POFTĂ BUNĂ!!!