Serbia este tara care ii plateste pe oameni sa se vaccineze
Serbia este tara care ii plateste pe oameni sa se vaccineze

Acum s-a aflat care este țara care îi plătește pe oameni să se vaccineze! Este un caz unic în lume! Populația va primi bani doar dacă alege să se imunizeze în fața temutului virus. În plus, un restaurant oferă și el o fritură gratis celor care se vaccinează!

Serbia este țara care îi plătește pe oameni să se vaccineze

Vorbim despre Serbia, acolo unde președintele statului a anunțat că guvernul va oferi pur și simplu o sumă de bani celor care vor alege să se vaccineze. Chiar dacă autoritățile par disperate să aducă cât mai multe persoane în cabinete, situația nu este deloc așa. Campania de vaccinare din Serbia decurge foarte bine, gradul de imunizare fiind peste media din Uniunea Europeană! Așadar, anunțul recompensei în bani a luat cu surprindere pe toată lumea.

Cel care a adus vestea a fost chiar de președintele Serbiei, Aleksandar Vucic. ”Ne-am gândit cum să premiem persoanele care au dat dovadă de responsabilitate şi am decis să oferim un ajutor financiar suplimentar celor care s-au vaccinat”, a declarat preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, citat de Agerpres.

Serbia este tara care ii plateste pe oameni sa se vaccineze
Serbia este tara care ii plateste pe oameni sa se vaccineze

Câți bani primesc oamenii

Șeful statului a anunțat că oficialii și-au propus ca până la sfârşitul lunii mai cel puţin 55% dintre cei aproximativ şapte milioane de cetăţeni sârbi să primească cel puţin o doză dintr-unul din vaccinurile anti-COVID-19. Serbia folosește vaccin de la Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, dar populația se imunizeazăși cu serul rusesc Sputnik V, dar și cu cel chinezesc Sinopharm.

Până în prezent, 22% din populaţia Serbiei a primit ambele doze de vaccin, procent mult peste cel de 9% din Uniunea Europeană. Preşedintele Vucic a promis că nu vor fi adoptate ”măsuri discriminatorii negative împotriva celor care nu doresc să se vaccineze”, dar a calificat decizia acestora drept ”iresponsabilă şi egoistă”.

Așadar, cei vaccinați vor primi din partea statului suma de 25 de euro! Mai mult, inițiativa guvernului a fost adoptată și de un restaurant din oraşul sârb Kragujevac! Aici, cei care aleg să se imunizeze și să facă dovada primesc imediat o porţie de friptură sau de gulaş absolut în mod gratuit! ”Afacerea noastră, cateringul, a fost afectată în mod special (…), iar dacă vaccinarea este soluţia, atunci dorim să contribuim şi noi”, a declarat agenţiei Reuters patronul restaurantului, Stavro Raskovic.

”Avem în meniu vaccinuri atât din Est cât şi din Vest, pe gustul fiecăruia”, mai spune acesta, după ce sala principală a restaurantului său a fost transformată de autorităţile sanitare locale în centru de vaccinare cu serurile Pfizer/BioNTech şi Sinopharm.