Oamenii șe știință anunta ca doar doua vaccinuri nu sunt suficiente pentru ptotectia totala in fata coronavirusului
Oamenii șe știință anunta ca doar doua vaccinuri nu sunt suficiente pentru ptotectia totala in fata coronavirusului

Cei care s-au vaccinat complet trebuie să facă și al treilea vaccin, din cauză că apar noi tulpini de COVID. Și serul va trebui modificat, astfel încât să facă față noilor mutații ale virusului ucigaș.

Oamenii de știință aunuță că este necesar deja un alt vaccin, din cauza aparițiilor altor tulpini coronavirus

Românii care s-au vaccinat complet trebuie să facă și un al treilea vaccin, din cauză că apar noi tulpini de COVID. Numai așa vor fi imunizați.

Medicul ATI Radu Țincu a spus că se discută despre o a treia doză de vaccin anti-coronavirus și modificarea serului, astfel încât să facă față noilor variante virale.

Oamenirea s-ar putea vaccina aual din cauza coronavirusului
Oamenirea s-ar putea vaccina aual din cauza coronavirusului

Vaccinarea în două doze, ineficientă?

Cu cele două doze, românii au scăpat doar temporar de infectarea cu virusului ucigaș. ”E o cursă contra cronometru, toate mutațiile nu fac decât să modifice structura, trebuie să ne imunizăm rapid. Există studii care ne spun că aceste noi variante virale au nevoie de o cantitate de anticorpi neutralizanti mai mare. Virusul poate suferi o mutație care să afecteze iremediabil proteina spike.

Vaccinul trebuie adaptat noilor mutații ale coronavirusului

Cel mai probabil da, va fi o a treia doză și se discută foarte intens dacă nu se va schimba și formă vaccinului, care să fie adaptată noilor variante virale. Ne interesează să obținem cei mai performanți anticorpi.

Acest lucru că se va schimba structura vaccinului nu trebuie să reprezinte un punct al teoriilor conspirațiilor, vaccinul gripal e modificat în fiecare an în funcție de variantele virale care circulă”, a spus medicul Radu Țincu, potrivit digi24.ro.

Oamenii probabil că se vor supune și celei de-a treia doze de vaccin

Despre reacția pe care ar putea-o avea oamenii în ceea ce privește vaccinarea cu o a treia doză, medicul spune că puterea exemplului va conta foarte mult. ”Văzând că cei din jur au primit vaccin și n-au pățit nimic, că nu s-au îmbolnăvit, cu siguranță vor răspunde în mod favorabil acestei solicitări”, a mai spus Radu Țincu.

Pe de altă parte, CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că cei imunuzați cu vaccinul produs de compania pe care o conduce, în colaborare cu BioNTech, vor avea nevoie, cel mai probabil, de o a treia doză, adică de încă un rapel în termen de 12 luni de la vaccinarea completă.

Există posibilitatea ca omenirea sa se vaccineze anual din cauza coronavirusului

Albert Bourla a mai spus că există posibilitatea ca oamenii să fie nevoiți să se vaccineze în fiecare an pentru a fi protejați împotriva noilor tulpini ale virusului. ”Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat Albert Bourla, potrivit CNBC.

Șeful Pfizer a precizat că vaccinurile vor fi un instrument esențial în lupta împotriva noilor variante de coronavirus, care s-au răspândit la nivel global.

Nu se știe cât durează protecția vaccinurilor anti-covid

Oamenii de știință încă nu știu cu exactitate cât durează protecția împotriva virusului după ce o persoană a făcut rapelul. Pfizer a declarat la începutul acestei luni că vaccinul său are o eficiență de peste 95% până la șase luni după efectuarea rapelului.

Studiile făcute, insuficiente

Și vaccinul Moderna, care utilizează o tehnologie similară cu cea folosită de Pfizer, s-a dovedit a fi eficient până la 6 luni.

Cercetarea Pfizer se bazează pe studiul a cel puțin 12.000 de participanți vaccinați. Chiar și așa, cercetătorii spun că mai sunt necesare analize și studii pentru a determina dacă protecția durează și după cele 6 luni de la rapel.