Vladimir Putin, atac devastator la Occident
Vladimir Putin, atac devastator la Occident

Vladimir Putin, mesaj dur către Occident în timpul paradei militare din Rusia. Ce a transmis liderul de la Kremlin, citiți în articolul de mai jos.

Vladimir Putin, atac devastator la adresa Occidentului la parada militară anuală din Rusia

Vladimir Putin a transmis un mesaj dur către Occident cu ocazia paradei militare din Rusia.

Rusia îşi va apăra întotdeauna ”cu fermitate” interesele naţionale, a avertizat Vladimir Putin cu ocazia ceremoniilor care au marcat 76 de ani de la victoria sovietică asupra Germaniei naziste.

Vladimir Putin la parada militara
Vladimir Putin la parada militara

Armata rusă a defilat în Piața Roșie

Ca în fiecare an, armata rusă a defilat atât în Piața Roșie, cât și în alte orașe ale țării. ”Poporul sovietic şi-a respectat jurământul sacru, a apărat patria şi a eliberat ţările Europei de ciuma brună. Astăzi, Rusia apără fără încetare dreptul internaţional. În acelaşi timp, ne vom apăra cu fermitate interesele naţionale şi vom asigura securitatea poporului nostru,într-o vreme în care revine apăsat ideologia nazistă, prin discursuri rasiste, antisemite și rusofobe”, a declarat Vladimir Putin.

La parada militară din Piața Roșie au participat peste 12.000 de militari, 190 de vehicule, rachete balistice intercontinentale, elicoptere și alte echipamente de luptă. De asemenea, soldații au trecut prin fața președintelui și a unui public format din veterani și oficiali ruși.

Occidentul nu prea vrea să recunoască rolul URSS în îngrângerea lui Adolf Hitler

În cele două decenii de când conduce țara cu mână de fier, Vladimir Putin a făcut din parada care marchează victoria asupra nazismului centrul politicii sale de putere. De asemenea, la fiecare paradă, Vladimir Putin acuză Occidentul de… ”revizionism” istoric anti-rus, respectiv încercarea de a minimaliza rolul URSS în înfrângerea lui Adolf Hitler.

Potrivit Institutului Național de Sondaj de la Moscova, pentru 69% dintre ruşi, 9 mai reprezintă principala zi de sărbătoare a anului.

Parada de anul acesta, umbrită de scandaluri diplomatice și tensiuni militare

În acest an, parada a avut loc pe fondul tensionării la extrem a relațiilor Moscovei cu Occidentul. De curând, Rusia, pe de o parte, și Statele Unite și Uniunea Europeană, de celalaltă, și-au expulzat reciproc diplomați.

Motivele pentru care s-a ajuns aici sunt multiple, de la soarta opozantului Aleksei Navalnîi ori amestecul în campaniile electorale din Occident și până la mobilizarea de trupe, echipamente și nave de război la frontiera cu Ucraina.

Rusia își retrage foarte încet trupele de la granița cu Ucraina

Pe de altă parte, Rusia nu și-a retras trupele de la granița cu Ucraina așa cum anunțase inițial, iar Ucraina se teme în continuare de un atac rus.

Ucraina acuză Rusia că își retrage foarte încet trupele campate în apropierea graniței.