Legea 5G ajunge în Camera Deputatilor si apoi in Senat
Legea 5G ajunge în Camera Deputatilor si apoi in Senat

Ce se întâmplă cu proiectul 5G. Anunțul prim-ministrului Florin Cîțu despre proiectul care a generat isterie în rândul populației, în articolul de mai jos.

Proiectul 5G merge mai departe. Ce spune Florin Cîțu despre controversatul proiect

S-a aflat ce se întâmplă cu proiectul 5G, proiect care a speriat o parte dintre români. Anunțul prim-ministrului Florin Cîțu.

Acesta a anunţat că proiectul de lege privind 5G va merge în procedură de urgenţă şi se aşteaptă ca raportul să fie în această săptămâna în Camera Deputaţilor şi apoi să meargă în Senat.

Florin Citu despre Legea 5G
Florin Citu despre Legea 5G

S-a spus că ministrul Economiei ar cere amânarea legii 5G

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, ceruse amânarea legii 5G. ”Am văzut că a şi comunicat. Lucrurile sunt clare, rămâne aşa cum a stabilit Guvernul. Am vorbit cu membrii în Parlament şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, va fi procedură de urgenţă, nu se va întâmpla nimic, acest proiect de lege va merge în procedură de urgenţă, mă aştept raportul să fie în Camera Deputaţilor în această săptămână şi apoi să meargă la Senat”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Premierul Florin Cîţu s-a arătat surprins, joi, de decizia ministrului Economiei Claudiu Năsui de a solicita amânarea dezbaterii în Parlament a propunerii legislative care reglementează implementarea reţelelor 5G, în contextul în care pe 15 aprilie Guvernul a aprobat un proiect de lege privind adoptarea unor măsuri referitoare la infrastructuri informatice şi de comunicaţii de interes naţional şi condiţiile implementării reţelelor 5G.

Claudiu Năsui spune că este cu totul de acord cu proiectul 5G

În replică, ministrul Economiei Claudiu Năsui a precizat că este o minciună faptul că nu ar susţine proiectul de lege privind implementarea reţelelor 5G în România, deoarece Ministerul susţine fără echivoc această lege şi a discutat deja cu premierul Florin Cîţu despre subiect.

Vicepremierul Dan Barna a afirmat, vineri, că ”este o susţinere solidară şi aliniată a iniţiativei la nivelul Guvernului, nu este nicio notă disonantă”, referindu-se la Legea 5G. Vicepremierul a precizat că amânarea care a intervenit în adoptarea legii a fost clarificată, fiind vorba despre o chestiune tehnică.

Ludovic Orban susține proiectul 5G

Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, duminică, că nu au existat puncte divergente în cadrul coaliţiei de guvernare despre Legea 5G şi, dacă ministrul Economiei, Claudiu Năsui, avea de exprimat un punct de vedere pe această temă, ar fi trebuit să îl exprime în cadrul Guvernului.

Ludovic Orban a precizat că formaţiunea sa susţine acest proiect de lege, iar el se va implica să fie votat.