Scandal la ultima sedinta PNL
Scandal la ultima sedinta PNL

A fost o ședință plină de tensiune la PNL! Mai mult, spiritele s-au încins, iar președintele liberalilor l-a atacat dur pe premierul Florin Cîțu. Motivul scandalului l-a reprezentat declarația făcută recent de șeful Executivului, care se bate cap în cap cu promisiunile făcute Uniunii Europene de către președintele Klaus Iohannis.

Scandal la ultima ședință PNL

După cum spuneam, a fost scandal mare la ultima ședință a PNL. Ludovic Orban l-a mustrat dur pe Florin Cîțu, legat de ultimele sale declarații despre vaccinarea împotriva coronavirusului.

Mulți au rămas surprinși când l-au auzit pe premierul României spunând că nu este de acord cu introducerea certificatelor de vaccinare, despre care Uniunea Europeană spune că urmează să fie introduse, pentru ca cetățenii europeni să poată circula în sigurnță în afara țării. Premierul României crede că certificaul de vaccinare este un document discriminatoriu
Florin Cîțu consideră că introducerea unui astfel de document ar fi discriminatoriu, în contextul în care nu toți românii au avut șansa de a se vaccina.

Scandal la ultima sedinta PNL
Scandal la ultima sedinta PNL

Florin Cîțu l-a contrazis pe Klaus Iohannis

”Nu are niciun sens să introducem un astfel de document şi asta este discuţia, ştiu, şi la nivel european. Deci, din punctul nostru de vedere, să introducem astăzi un document până când nu am dat şansa tuturor românilor să se vaccineze ar crea discriminări, pentru că sunt oameni care ar spune: «Ok, eu vreau să mă vaccinez, dar nu am putut, pentru că nu au fost vaccinuri şi atunci nu înţeleg de ce altcineva care s-a vaccinat şi a fost într-o altă etapă şi voi aţi luat decizia să se vaccineze înainte ar trebui să aibă acest certificat de vaccinare”, a mai afirmat Florin Cîţu.

Aceasta a fost declarația care a aprins fitilul! Ludovic Orban l-a făcut cu ou și cu oțet pe Florin Cîțu pentru această declarație, care contravine promisiunilor făcute de președintele Klaus Iohannis la Consiliul European. Șeful statului s-a arătat dispus ca România să se conformeze directivelor luate la nivelul Uniunii Europene legate de aparișia unui posibil pașaport verde sau certificat de vaccinare.