Profesor universitar trimis la inchisoare
Profesor universitar trimis la inchisoare

Un profesor universitar din Cluj-Napoca a fost trimis la închisoare, după ce procurorii au descins în biroul său și au găsit probele incriminatorii. Se pare că cei care l-au dat de gol au fost chiar studenții săi, sătui să li se ceară șpagă!

Profesor universitar trimis la închisoare

Așadar, un profesor universitar de la Facultatea de Mecanică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Oamenii legii au găsit în biroul profesorului mai multe plicuri pe care erau trecute nume ale studenților săi în care se aflau bancnote de 50 de euro. Atât solicita profesorul studenților pentru a promova examenul. În total, asupra acestuia au fost găsiți 2.000 de euro, bani pentru note de trecere la examenele restante.

Profesor universitar trimis la inchisoare
Profesor universitar trimis la inchisoare

50 de euro examenul

În urma perchezițiilor făcute în anul 2017, au fost găsiți 2.000 de euro în biroul profesorului, în bancnote de câte 50, dar şi mai multe plicuri cu numele unor studenţi. Iniţial, profesorul a fost reţinut 24 de ore, iar instanţa a dispus ulterior ca el să fie cercetat în arest la domiciliu.

Prima instanță l-a condamnat pe profesor la trei ani de închisoare cu executare, însă procurorii nu s-au mulțumit cu această sentință, așa că au făcut recurs. A doua instanță l-a condamnat tot la trei ani de închisoare, însă cu executare. Așadar, sentința este definitivă, iar profesorul va merge la închisoare.